Öğrenciler ile tek tek tanışan Vali Köşger, çocuklarla uzun süre sohbet etti. Kitap okumanın başarıyı da beraberinde getireceğiniz dile getiren Vali Köşger: “Hayat çok farklı alanlardan müteşekkil bir olgu. Kitap okumak da insana hayatta açılım sağlıyor. Yani analitik düşünmenizi, analitik yapmanızı, bir konuyu ele alıp değerlendirerek sonuç çıkarmanızı, hayata farklı yönleri ile bakmanızı sağlıyor.

Bir yandan kelime haznenizi geliştiren kitap, aynı zamanda bilgi ve kültür hazinenizi de genişletiyor. Bir insanın bir ömür biriktirdiği tecrübeyi, bir kitap sayesinde 2 saatte tecrübe edebilme lüksüne sahip oluyorsunuz.

Biz buraya kitap okuyan çocuklarımızı, gençlerimizi, arkadaşlarımızı çağırıyoruz. Şundan eminiz ki kitap okuyan çocuklarımız hayatta daha başarılı oluyorlar. Kitap okumak, başarıyı da beraberinde getiriyor. Elbette ki bir insanı bir göreve getireceğiniz zaman, ölçmek gerekiyor ancak hayat sadece puanlardan ibaret değil. Her zaman vurguladığım bir konu da, sizler bizim geleceğimizsiniz, yarının öğretmenleri, doktorları, valileri sizlersiniz. Sizlerin bizi geçmesi lazım. Bunu da canı gönülden istiyoruz. Bu da analitik düşünen, sentez yapabilen, ufku geniş gençler sayesinde olarak. Bunu da kitaplarla sağlayabiliriz.

Hayatta sizi kitap okumaktan alıkoyabilecek birçok alan var. İnternet, cep telefonları, dijital oyuncaklar, televizyon dizileri ve programları vs. var. Sizler bunlara takılmadan kitap okumayı sevmişsiniz. Biz de sizleri seviyoruz” dedi.

 

Öğrencilere başarılar dileyen Vali Köşger, daha sonra çocuklara seçtikleri kitapları hediye etti.

 

Programa Vali Köşger’in yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Ahmet Burtaşkıray katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim