HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş hükümetin yapmış olduğu ekonomik destek paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Açıkbaş, esnaf yapılan ekonomik hamlelerle kendini tam anlamıyla güvende hissedememektedir. Ülkemizin içerisinde bulunduğu durumu düzeltecek her ne kadar sağlık politikaları olsa da bunun yanında ekonomik destek programları da hayati önem taşımaktadır. Elbette hükümet kanadı bu işin farkında fakat ekonomik alanda atılan adımlar esnaf, işçi ve vatandaşa rahat bir nefes aldıramamaktadır. Ülkemiz için sağlık tedbirleri ve genel yapılan uygulamaları göz önünde bulundursak bir başarının olduğunu söyleyebiliriz. Bunun temel sebebi ise belki de zamanında alınan sağlık tedbirleri olmuştur. Dolayısıyla zamanlama önemlidir, sağlıkta olduğu gibi ekonomik hamlelerde de zamanlama büyük önem taşımaktadır. Zamanında alınmayan ekonomik tedbirler ülkemizi, vatandaşlarımızı zora sokabilir.” dedi.

Açıkbaş,  şunları söyledi:

“Bir ülkenin ekonomisini oluşturan çiftçisi, esnafı, işçisi, işvereni, fabrikaları, üretim merkezleri hepsi şuan atılacak ekonomik adımları beklemektedir. Bu adımlar ne kadar doğru ve yerinde olursa, yarın o kadar ülkemizin de toparlanmasında önemli bir rol oynayacaktır.

Ayrıca Parti genel merkezimizin hassasiyetle dile getirdiği konuları tekrarlamakta fayda var; “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına benzer bir çalışma da mülk sahipleri için başlatılmalı, kiracıya üç aylık da olsa bir kira muafiyeti sağlanarak toplumsal bir dayanışma ortaya konabilmelidir. Bu adımlar, piyasayı rahatlatma açısından atılması zorunlu adımlardır. Ayrıca tarım ve hayvancılıkta yeterliliğin sağlanması, gıda güvenliği ve herkesin gıdaya ulaşmasının kolaylaştırılması elzemdir. Hükümet bu konuyu öncelikli konular içine almalı, kaynaklarını gıda güvenliği için seferber etmelidir. Hazine arazileri, tahıl ve hububat gibi ürünleri yetiştirmek üzere topraksız çiftçilere kullandırılmalıdır.

Yine en zor zamanda devlet, vatandaşı faize bulaştırma ve bankalara mecbur etme yerine sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeli, her ihtiyaç sahibinin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamalıdır. İnsanların ölümle burun buruna geldiği bu günlerde dahi ihtiyaç sahibi vatandaşların faizle borçlandırılması, halkının yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye için üzüntü vericidir.

Bu ağır şartlarda esnafa, üreticiye, sanayiciye sosyal devlet olmanın bir gereği olarak en azından bir yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi destekleri sağlanmalıdır. Ertelenen borçlardan da faiz alınmamalıdır.” dedi. HABER MERKEZİ