Türkiye genelinde 2 milyon aileye verilecek olan 1000 TL sosyal yardım parası için detaylar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşıldı. 2 milyon 111 bin aileye 1000’er lira nakdi sosyal yardım desteği sağlayacaklarını duyuran bakanlık, ilk ödemeler için tarih detaylarını yayımladı. Koronavirus önemleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin etkilenmemesi için hazırlanan sosyal yardım kapsamında belirli şartları karşılayan vatandaşlar, bu destekten yararlanabilecek. Peki, 1000 TL sosyal yardım başvurusu için neler yapmak gerekecek? İşte, ihtiyaç sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren o destek hakkında detaylı bilgiler.

Haber: Yakup Beklen/Sürmanşet

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Bingöl genelinde toplam 22 Bin 364 ihtiyaç sahibi aileye 1000’er TL tutarındaki ödemeler başladı.

 

İhtiyaç sahiplerinden PTT Kartı olanlara PTT Bank Şubeleri ve Kamu Bankaları ATM’lerinden, kartı olmayanlara da PTT Şubelerinden ödeme yapılacaktır.

 

65 yaş ve üzeri vatandaşlara ise Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından evlerinde ödemeleri yapılacaktır.

KİMLER 1000 TL YARDIM ALABİLİYOR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımlardan faydalananlar, düzenli olarak; Engelli aylığı alanlar, Engelli yakını aylığı alanlar, Dul maaşı alanlar, Çocuk parası alanlar bu yardımlardan faydalanıyor.

5 GÜN İÇİNDE ÖDEME YAPILIYOR

Ödemeler esnasında vatandaşların ve çalışanların sağlığı için sosyal mesafe kuralına hassasiyet gösterilmesini; Vatandaşların belirtilen günler dışında PTT Bank ve Kamu Bankalarına başvuru yapmamaları duyuruldu.

 

İhtiyaç sahiplerine ödemeler doğum yıllarının son rakamlarına göre yapılacaktır.

 

Buna göre doğum yılının son rakamı ;

0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da

1 ve 6 olanlar 2 Nisan'da

2 ve 7 olanlar 3 Nisan'da

3 ve 8 olanlar 4 Nisan'da

4 ve 9 olanlar 5 Nisan'da

İhtiyaç ödemelerini alacaklar.