Doğal kaynak suları bakımından zengin olan Solhan’da, vatandaşlar uzun ve sıcak Ramazan günlerinde iftar sofralarında tüketmek için çeşme suları yerine doğal kaynak sularını tercih ediyor.

Solhan İlçesinde İftar vaktine saatler kala, genç, yaşlı, çoluk çocuk demeden eline su kovasını alan doğal kaynak sularına koşuyor.

İlçe merkezinde bulunan doğal su kaynakları, iftara saatler kala vatandaşların akınına uğruyor. Uzun kuyrukların oluştuğu su kaynaklarının önünde, vatandaşlar suyu getirdikleri kovalara doldurarak eve taşıyor.

Kimi yalnız, kimide komşularıyla birlikte kaynak suyuna geliyor.  Yalnız gelen vatandaşlar da kendisi için getirdiği suyu komşusuna da ikram ediyor. Solhan’lılar, buzdolabında soğutulmuş suyun yerine, doğal soğuk kaynak sularını tercih ediyor.

‘BU SULAR ŞİŞKİNLİK YAPMIYOR’

Doğal kaynak suyunun daha sağlıklı olduğu için tercih ettiklerini belirten vatandaşların kaynak suyunun başka bir özeliği de kişiyi şişirmemesidir. Bu sudan istediğiniz kadar için hiçbir şekilde rahatsızlık yapmıyor. Böyle bir özelliğe sahip olduğundan dolayı Ramazanda iftar sofralarımızda bu suyu tercih ediyoruz. İftara saatler kala burada kuyruklar oluşuyor.  Ne yazık ki, böyle doğal ve halkın rağbet ettiği bir kaynak suyu varken, çeşme kendi haline bırakılmış, yetkililer tarafından ilgilenilmiyor?” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim