Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Beşyol mevkiinde bulunan 6 bin 600 metrekarelik alana sahip eski köy minibüs garajında uygulanacak katlı otopark projesi kapsamında hak sahipleriyle bir araya geldi.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Arıkan, katlı otopark ve 15 işyerinin yer aldığı proje hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Burada açıklamalarda bulunan Arıkan, istişareye önem verdiklerini vurgulayarak, “Seçim döneminde de dile getirdiğimiz gibi biz ortak akıl, şeffaf ve adil bir yönetim anlayışıyla hareket ederek ilimizi yöneteceğiz. İstişareye her zaman önem vereceğiz ve tüm projelerimizi hem halkımıza ve muhatap çevrelere danışacağız. Bu anlamda projenin bir parçası olan siz değerli hak sahiplerimizle bir araya gelip talep ve beklentilerinizi dinlemek istedik” dedi.

“Hak sahiplerine öncelik verilecek”

Projenin hayata geçirilmesiyle mevcut alanda kiracı olan hak sahiplerine öncelik verileceğini vurgulayan Arıkan, şunları söyledi: “Bizim burada iki temel gayemiz var birincisi projeyi hızlı bir şekilde tamamlamak ikincisi hak sahiplerini mağdur etmemek. Belediye ve hak sahipleri arasında imzalanan kira sözleşme süresinin dolmasına bir buçuk yıl var. Sizin burada bir hak kaybınız olmayacak, aramızda protokol imzalayacağız ve projenin tamamlanmasıyla birlikte sizlere tekrar yer verilecek ve kalan kira sözleşme süreniz devam ettirilecektir.”

“Hedefimiz yıl sonunda bitirmek”

Hak sahiplerinin en kısa sürede taşınma işlemlerini tamamlaması gerektiğini ifade eden Arıkan, “Sizden sonra ihaleyi alan yüklenici firmayla da görüşerek, yer teslimini yapacağız ve projemize start vereceğiz. Sizler ne kadar kısa sürede taşınma işlemini tamamlarsanız, bizler de bir o kadar hızlı başlayacağız. Herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda yıl sonuna projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Hak sahiplerinin ‘Proje iptal edilip, yapılacak revizelerin ardından tekrar ihale edilsin’ talebini değerlendiren Arıkan, “Mevcut alanın projesi ihalesi ve sözleşmesi imzalanmış durumda. Bu aşamadan sonra kanunen projeyi iptal etme şansımız yok. Sizlerden gelecek anlayış ve destekle projemizi tamamlayacağız ve hem araç park sorunumuzu minimize edeceğiz hem de Beşyol’a yeni bir çehre kazandıracağız” diye konuştu.

Başkan Arıkan’a duyarlılığından dolayı teşekkür eden hak sahipleri ise, “Bu toplantıyı tertip ederek bizleri dinlediğiniz ve taleplerimizi dikkate aldığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Projenin hayata geçirilmesinde üzerimize düşen desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)