Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde gerçekleşen "Onu Oku, Onu Yaşa" temalı Siyer Sınavı'na Karlıova ilçesinde yoğun katılımla gerçekleşti. Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden olan Kar-Der tarafında gerçekleştirilen Siyer Sınavı, ilçe merkezi ve köylerden bin 350 kişi katıldı.

Daha önce sadece ilçe merkezinde düzenlenen sınav, bu yıl köylerde de gerçekleşti. Karlıova ilçesinde gerçekleşen Siyer Sınavı, Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Orta Okulunda yapıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Kar-Der Başkanı Murat Demir, "2018 Siyer Sınavı için yapılan çalışmalar sonucunda bu yıl yoğun bir başvuru yapıldı. Bu yıl yapılan sınava bin 350 kişi katıldı. Ayrıca önceki yıllarda sınav için ilçe merkezine gelenleri bu yıl köylerinde sınava girmelerini sağladık. Yapılan sınavda okul tesisi için bizlere yardımcı olan Kaymakam Levent Yetgin, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerine çok teşekkür ederiz. Dereceye giren katılımcılar, umre ve çeşitli ödüllerle ödüllendirileceklerdir. Bu sınavın kaybedeni olmaz, çünkü sınav sayesinde Peygamberimiz'i biraz daha tanımış oluruz ve hayatımıza ona göre yön veririz." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim