Karlıova ilçesinde, Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle düzenlenen etkinliğe ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Eski belediye önünde düzenlenen etkinlik, Hafız Vedat Alan’ın okuduğu Kur'an tilaveti ile başladı. Okunan Kur'an tilavetinden sonra Kürtçe konuşma yapan bölge âlimlerinden Nizamettin Yaçin, dünyada misafir olduklarını ve imtihanda olduklarını söyledi.
Yaçin’in konuşmasından sonra çocukların okuduğu Mevlid-i Şerif ile etkinlik devam etti.

Alana, 6-8 Ekim olayları sırasında PKK tarafından katledilen Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki’nin posterlerinin asıldığı etkinlikte, Eğitimci-Yazar Cevdet Yanılmaz kısa bir konuşma yaptı. Yanılmaz, "1436 yıldan bu yana acaba hangi lider ve rehber bu kadar zikredilmiştir. Hangi sevda bu kadar coşmuştu, böyle artarak büyümüştür. Ne zaman ki bu sevdadan uzaklaşma olmuşsa, maalesef gözü yaşlılar artmış, çaresizler artmış, ne yapacağını bilmeyenler ve neye uğradığına şaşanlar çoğalmıştır. Biz artık bilişim ve teknoloji çağındayız ve kıyamete kadar bir önder seçti rabbimiz, emri yedi kat gökten geldi. Bu önder zaman ilerledikçe, şartlar farklılaştıkça ona duyulan ihtiyaç daha da çok artmıştır. Çok sahte önderlerle kandırdılar bizi, ama şimdi sıra bizde nöbet bizde. Diğer ümmetler daha çok yaşıyorlardı, bin seneden daha fazla yaşamıştır. Hz Nuh (as) 900 yıl yaşamıştır, unutmayın ki bu ümmetin ömrü kısadır. Ama bu ümmet farklı bir ümmettir. Bu ümmetin ömrü bereketli ve zamanı kıymetlidir. Bu ümmetin peygamberi çok değerlidir, çünkü bin yıl yaşayan peygamberler bile bu resulle ümmet olmak istemişlerdir. Bizler böyle bir peygamberin ümmetiyiz ve onun çizdiği yolda Kur'an ve sünnete göre yaşamalı ve ona layık bir ümmet olmalıyız" dedi.

Etkinlik siyer sınavında dereceye girenlerin ödüllerini alması, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle okunan 135 milyon 584 bin 570 salâvatın teslim edilmesi ve okunan duayla sona erdi. 

Editör: TE Bilisim