Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Bingöl Vali Yardımcısı Tunahan Çil, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, bazı ilçe belediye başkanları, Bingöl İŞKUR Müdürü Halis Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman ile beraber çok sayıda kurum amiri, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

“BÜTÜN KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, seminerde yaptığı kısa selamlama konuşmasında, "üniversitemizin onuncu kuruluş yıldönümü vesilesiyle yapılan etkinliklerde ildeki bütün kurumlarla işbirliği halindeyiz. Bu tür programların ilimiz için güzel etkinlikler olduğuna dikkat çekerek, herkesin istifade etmesi gerekir" dedi.

Prof. Dr. Çapak, bu etkinliklerin en az günlük işlediğimiz dersler kadar önemli olduğuna da dikkat çekerek şunları söyledi: “ Dersi kaçırırsanız, dersin hocasını daha sonra yakalayıp eksikliklerinizi tamamlayabilirsiniz, ama buraya bir kez gelenleri bir daha yakalama şansınız olmaz. Başarılı olmak için kendimizi geliştirmek zorundayız. Bu tür etkinlikleri ikinci bir üniversite olarak görüyorum”.

“ÖZGEÇMİŞ, KİŞİNİN OLMADIĞI YERDE KONUŞAN BELGEDİR”

Bingöl İŞKUR Şube Müdürü Ercan Gön, İŞKUR’un kurumsal hizmetleri hakkında bilgi vererek, iş başvurularında oluşturulan özgeçmişin, kişinin olmadığı yerde konuşan bir belge olduğunu dikkat çekti. İşbaşı eğitim programlarının kişiye deneyim kazandırdığını belirten Gön, “ işbaşı eğitim programları en az iki sigortalı çalıştıran özel sektör kuruluşları ile yapılır. Bu eğitim en fazla 3 aylık sürede düzenlenebilir. Bu programın işverene maliyeti yok. Eğitim masrafları İŞKUR tarafından karşılanıyor” dedi.

“HAYAT YOLUNDA İYİ VE KÖTÜ İLE KARŞILAŞIRIZ”

Kişisel Gelişim Semineri veren Hakan Mengüç, insanların hayat yolunda daima iyi ve kötü ile karşılaştığını belirterek, “ hayat yolunda iyi de vardır, kötü de vardır. Sufilikte acı kabul edilir, onunla yüzleşilir, çünkü bu gerçektir. Bir ‘neyin’ işlenebilmesi yani çalınabilir hale gelmesi için 3 yıla ihtiyaç vardır. Başımıza gelen olaylar bizi zamanla geliştirir, olgunlaştırır” dedi.

“İLETİŞİMDE EN ÖNEMLİ UNSUR BEDEN DİLİDİR”

İnsanların iletişim kurarken; kelime, tonlama ve beden dilini kullandıklarına vurgu yapan Mengüç, bunlar arasında en önemlisinin beden dili olduğunu,  iş görüşmesine gidildiğinde de en önemli aracın bu olduğuna dikkat çekti. 

“HER ŞEY ÖNCE HAYALLE BAŞLAR, SONRA GERÇEĞE DÖNÜŞÜR”

Mengüç, konuşmasında her şeyin önce hayalle başladığını, sonra gerçeğe dönüştüğünü ifade ederek, “ Albert Einstein, ‘bugüne kadar ne keşfettiysem hayal gücüm sayesindedir’ dediğine dikkat çekti. İş hayatında kadınlar ve erkekler arasındaki en büyük ayırt edici özelliğin de kadınların hayal gücünün daha fazla olmasıdır diyen Mengüç, “kadınlar ve erkeklerin bilinçaltını güdüleyen etmenler farklıdır. Bir kadını motive eden en önemli şey güven iken, erkeği motive eden etmen ise değerdir. Yaş, meslek edinmede engel olmamalıdır. Hata yapmaktan korkmamak lazım, hatalardan ders çıkarmak lazım. Hedefe giden yolu zihne işlemek lazım” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim