Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü tarafından 3 Ekim 2017 Salı günü saat 14:00’da Meslek Yüksekokulları binası konferans salonunda düzenlenen Kariyer Eğitim Günleri”etkinliğine konuşmacı olarak Bingöl İŞ KUR Şube Müdürü Ercan Gön katıldı. Gön, konferansta işbaşı eğitiminin önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Konferansın açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Ahmet Uslu da etkinliğin amacı ve önemi hakkında kısa bir konuşma yaptı. Konferansa, Sosyal Bilimler MYO öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

 

“İşbaşı Eğitimi, Mesleki Deneyim ve Tecrübe Kazandırır”

İŞ Kur Bingöl Şube Müdürü Ercan Gön, işbaşı eğitimin en önemli faydasının bu eğitime katılanlara mesleki deneyim ve tecrübe kazandırdığına dikkat çekerek, “işbaşı eğitim ayrıca istihdamı kolaylaştırır” dedi. Gön, en az iki sigortalı çalışanı olan ve İŞ KUR’a kayıtlı olan tüm özel işletmelerin işbaşı eğitim kapsamında stajyer istihdam edebileceklerini ifade ederek şunları söyledi: “15 yaşını dolduranlar, işsizler, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitimlerine devam eden tüm öğrenciler bu programdan faydalanabilirler. Programa günde en az beş saat, en fazla sekiz saat olarak katılım sağlanabilmektedir. Programa katılanlar; 3 ay işveren tarafından 3 ay da İŞ KUR tarafından toplam altı aylığına istihdam edilebilmektedir. Ayrıca İŞ KUR tarafından yapılan iş başı eğitim programına katılanlara belli miktarda harçlık verilmektedir”. 

 

“Özgeçmiş, Kişinin Olmadığı Yerde Konuşan Belgedir”

Ercan Gön, özgeçmiş belgesinin kişinin olmadığı yerde, kişi yerine konuşan belge olduğunu, bu nedenle dikkatli ve özenli bir şekilde hazırlanması gerektiğine dikkat çekerek, ayrıca mülakatın iş görüşmesinin en son ve en önemli aşaması olduğunu belirtti.  Gön, konferansa katılanlara ayrıca iş arama kanalları, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, Europass CV hazırlama, kariyer planlama ve iş arama becerileri konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim