Bingöl’de faaliyet yürüten Bingöl Kalem Derneği, Pazar günü Bingöl şehir stadyumunda yapılacak olan Kutlu Doğum Programına destek verdiklerini yazılı bir basın açıklaması ile duyurdu.

Bingöl’de faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarından Kalem-Der, Pazar günü Bingöl şehir stadyumunda Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine destek verdiklerini açıkladı.

Bingöl Kalem Derneği,  önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan Kutlu Doğum Programına destek verdiklerini belirterek, tüm peygamber sevdalısı halkımızı o gün o alanda ‘Eşsiz önder Hz. Muhammed'in’ davasını, misyonunu, sünnetini ve sevenlerini sahiplenmeye davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Kalem Der tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:  “Şüphesiz, Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin. Şüphesiz Allah ve Resulünü incitenlere, Allah dünya ve ahirette lânet etmiş ve onlara aşağılayıcı bir azap hazırlamıştır. Rabbimizin fermanına icabet etmek için Peygamber(a.s)’e salât ve selam getirmemiz, O’nu her an anmamız gerekir. Çünkü o âlemlere rahmet, kâinata rahmet, Peygamberlerin imamı, evliyaların serdarı Hz. Muhammed(a.s)’dir. Bugün insanlık kâinatın serverinden uzak kaldığı için karanlığa saplanmış, ne yapacağını bilmez bir halde dolanıp durmuştur. Bunun en büyük sebebi Peygamber(a.s) efendimizi hayatımızdan uzaklaştırıp çözümü başka yerlerde arıyor olmamızdandır. Oysaki O’nu kendimize rehber kabul edip O’nun reçetesine uysaydık insanlık olarak toptan bir kurtuluşa nail olurduk. Nitekim Batılı bir düşünür olan George Bernard Shaw ‘İnsanlığın sorunlarının üst üste yığılarak nerdeyse çözülmez hal aldığı günümüzde Hz. Muhammed’e her zamankinden daha fazla muhtacız. Eğer O aramızda olsaydı bütün bunları oturup bir fincan kahve içme rahatlığı ile çözerdi’ diyerek tüm insanlığa kurtuluş yolunu göstermiştir. Şu anda Peygamber(sav) Efendimiz aramızda olmasa da O’nun sünneti elimizdedir, O’na sımsıkı bağlanarak kendimizi azaptan koruyabiliriz. Bu münasebetle Pazar günü ‘Eşsiz Önder Hz Muhammed(a.s)’ Kutlu Doğum etkinliği için Değerli Bingöl halkımızı Saat:13.30'da Şehir Stadyumu'na bekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim