Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ekinci mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bir yandan Ramazan ayına veda etmenin hüznünü yaşarken bir yandan da aklımıza ve kalbimize rahmet, bereket ve esenlik sunan Kadir Gecesi’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 ‘Bin aydan daha hayırlı’ olduğu bildirilen Kadir Gecesi, insanlığı karanlıklardan aydınlığa kavuşturan vahyin indirilmeye başlandığı gecedir. Bu mübarek gece ruhlarımızın Furkan şafağı ile tanışması, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun çoğalması için büyük bir fırsattır.

Bu gecenin birlik ve beraberliğimize katkı sağlaması, sevgi, saygı ve muhabbetimize derinlik katarak kalplerimizi hakikate doğru sağlamlaştırması en büyük arzumuzdur

Kadir gecesinde yaşadığımız duygu ve düşünce yoğunluğu yarınlarda da aynı hassasiyet ile devam etmelidir. Yüce kitabımızın rehberliğinde edindiğimiz ruhsal dinginlik ve istikamet, geçmişte yaptığımız hata ve kusurları bir daha tekrarlamamaya; dargınlık, kırgınlık, kin ve nefret dili yerine sevgi, saygı, iyilik, dostluk ve kardeşlik dilini hâkim kılmalıdır.

Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gecenin kadrinin bilinmesi ve bütün insanlığın güven, huzur ve sağlık içerisinde daha nice Bayramlara erişmesine vesile olması dileklerimle, başta Bingöllü hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve tüm Müslüman âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum.”  İfadelerini kullandı. HABER MERKEZİ