Bakanlığın koordinasyonunda ilgili tüm kurumların katkıları ile hazırlanan ve hâlihazırda yürürlükte olan “Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddet konularında toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve zihniyet dönüşümü sağlamak” hedefi kapsamında “kadına yönelik şiddet konusunda hizmet sunan tüm kurum kuruluş temsilcilerine ve kamuoyuna yönelik olarak seminer, atölye çalışması vb. etkinliklerin işbirliği içinde düzenlenmesi” faaliyetine istinaden her ay farklı bir kurum personeline verilmek üzere Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Semineri’nin gerçekleştirilmesi planlanmakta.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinde görevli Sosyal Çalışmacı Sevim Taşkesen tarafından 22.03.2018 tarihinde KOSGEB ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü personeline Valilik toplantı salonunda seminer verildi.

Seminerde toplumsal cinsiyet rolleri, kalıp yargılar ve ayrımcılık, kadın erkek eşitliğinin nasıl eşitsizliğe dönüştüğü ve bu eşitsizliğin önemli bir sonucu olan kadına yönelik şiddet, dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin yaygınlığı, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, ulusal ve uluslararası mevzuat, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum kuruluşlar konusunda bilgi verildi. Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğu, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda bütün kamu ve kuruluşların bütüncül bir yaklaşımla ve koordineli bir şekilde çalışması gerektiği vurgusu yapılarak seminere son verildi.

Editör: TE Bilisim