Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum Uzmanı sıkıntısı tepkiye neden oldu.

Karlıova Devlet Hastanesi'ndeki Kadın Doğum Uzmanı sıkıntısına tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Sıdık Bingöl, ilçenin doktor sıkıntısının giderilmesini istedi.

Hastaneye giden ilçe halkının kendilerini muayene edecek doktor bulmakta sıkıntı çektiğini ifade eden Sıdık Bingöl, "Koskoca hastanede yıllardır bir kadın doğum uzmanı yok, hastalarımız çevre illere götürülüyor" diyerek hastanedeki sıkıntılardan dolayı vatandaşların mağdur olduklarını ifade etti.

İlçede 50 yataklı bir devlet hastanesi olduğunu fakat içeriğinde maalesef koskocaman bir boşluk olduğunu ifade eden Bingöl, “Hastanemiz dışarıdan bakıldığı gibi görkemli değildir. Yıllardır hastanemizde tam olarak ihtiyacının karşılayacak doktoru bir arada göremedi ve bu da ilçemize yapılan ayrımcılığın açık göstergesidir”  dedi.

‘SİYASİ AKTÖRLER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI’

İlçedeki tüm siyasi aktörlerin yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için elini taşın altına koyup gerekli yerleri arayarak, gerekli girişimlerde bulunarak ortak çözüm yolu bulunmasına yönelik çalışmalar başlatması gerektiğini ifade eden Bingöl, "İlçemiz sağlık konusunda sıkıntılı günler yaşıyor. Acil çözüm yollarının bulunması gerekmektedir. Karlıova halkı, çaresizlik içinde yaşanan bu sorunun acilen çözülmesini bekliyor. Ambulanslarımız Karlıova Bingöl arasında hat arabası gibi günde onlarca kere doğum hastası taşıyor. Doğum oranının yüksek olduğu bir ilçeye neden Kadın Doğum Uzmanının atanmadığı ise kafalarda soru işareti bırakıyor” diyerek ilçedeki doktor sıkıntısının giderilmesini istedi.

Editör: TE Bilisim