Bingöllülerin uzun süredir beklediği Kentpark projesinde jeotermal su kent merkezine getirildi. Kentpark Projesi’nde Ilıcalar’dan Kent merkezine sıcak suyun taşınması için ihalesi yapılan 17 kilometrelik hat, 10 Milyon TL’lik yatırım ile saniyede 20 litre ve 54 derece olan jeotermal su önceki gün itibariyle Abdulkadir Sarı Parkına ulaştırıldı.

 

2014 yılında Bingöl İl Özel İdaresi tarafından Bingöl Merkez Ilıcalar Kös Mevkiinde yapımı tamamlanan birinci sondaj kuyusunda 51 derece sıcaklığında ve saniyede 20 litre jeotermal su verimi elde edilirken, 2016 yılında yapımı tamamlanan ikinci sondaj kuyusunda da 54 derece sıcaklığında ve saniyede 20 litre jeotermal su verimi elde edilmişti.

KENT PARK PROJESİ YPK KARARINI BEKLİYOR

Abdulkadir Sarı Parkı’nın yeniden şekillenmesi için yapılan proje YPK kararını bekliyor. YPK’dan çıktıktan sonra ihalesi yapılacak. Daha önce sadece düğün salonu ve mesire alanı olarak kullanılan 110 bin metrekarelik Abdulkadir Sarı Dinlenme Tesisleri, uygulanacak yeni proje ile bölgenin en önemli tesislerinden biri haline gelecek. Abdulkadir Sarı Dinlenme Tesisleri alanında, çalışmaları il özel idaresi tarafından yürütülen Kentpark Projesi kapsamında, 5 Yıldızlı Hotel, alışveriş merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları, yapay göl, çok amaçlı salon, aquapark, lunapark, restaurant, kafeterya, açık ve kapalı spor tesisleri, oto park ve rekreasyon alanları oluşturulacak.

SICAK SU KENT MERKEZİNE TAŞINDI

Bingöl’ü bölgenin termal merkezi haline getirecek Kentpark projesinin gerçekleşmesinin en önemli kısmı olan bu jeotermal suların Ilıcalar Beldesi’nden il merkezine isale edilmesi için bütün çalışmalar tamamlandı. İhalesi yapılan proje ile 17 kilometrelik hat ortalama 54 derece olan jeotermal su ısısı değişmeden önceki gün itibariyle Abdulkadir Sarı Parkına ulaştırıldı.

CEVDET YILMAZ SOSAL MEDYADAN DUYURDU 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Sosyal medya hesabından Kent Park projesini bu şekilde duyurdu:

“17 km mesafeden 10 milyon TL yatırımla Kentpark Projemiz için 20 lt/sn debi ve 54 derece jeotermal su Abdülkadir Sarı Parkına ulaştırıldı.”

Editör: TE Bilisim