Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 181. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Ekinci şu ifadelere yer verdi; “Kurulduğu günden bu yana, mesai ve koşul mefhumu gözetmeksizin, milletimizin huzurunu, can ve mal güvenliğini koruyup kollayan Jandarma Teşkilatımızın 181. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz.

Teşkilatımızın birikimi, tecrübesi ve yetişmiş elemanlarıyla gece gündüz demeden ortaya koyduğu onurlu görev sayesinde toplum olarak huzur ve güven içinde yaşamaktayız.

Her daim hukuktan yana olan ve gücünü milletimizden alan Jandarma Teşkilatımız, milli ve manevi duygularla, tarih ve medeniyet bilinciyle ortaya koyduğu emekleri ile daima takdiri hak etmekte; hak, adalet, hukukun üstünlüğü ve insan sevgisi gibi konularda gösterdiği hassasiyet ile insanımızın gönlündeki müstesna sevgisini korumaktadır.

Bir yandan suç ve suçlu ile mücadele eden köklü teşkilatımız bir yandan da sosyal ve kültürel faaliyetleri ile devlet ve millet arasında gönül köprüleri inşa etmeye devam etmektedir. Bütün bu çalışmaları gören ve bilen kadirşinas insanımız da güvenlik güçlerine olan kadim sevgisini ve güvenini arttırarak devam ettirmektedir.

Dünden bugüne büyük bir inanç ve azimle görevini ifa eden Jandarma Teşkilatımızın aynı yüce ruh ve üstün gayretle bundan sonra da üstlendiği mukaddes görevi başarıyla devam ettireceğine, bu milletin huzur ve güven dolu yarınları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygularla; Jandarma Teşkilatımızın 181. yıl dönümünü kutluyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor; görevleri başındaki değerli teşkilat mensuplarına da sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi. HABER MERKEZİ