Deniz Feneri, ÖNDER VE Milli Eğitim Bakanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor’ projesi kapsamında Türkiye geneli İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri’nde uygulamalı iyilik projesi hayata geçirildi.

 

Deniz Feneri Derneği ve İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER), Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde yetişen nesilde iyilik yardımlaşma, paylaşma hususunda farkındalık oluşturmak için ‘İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor’ projesi kapsamında Türkiye geneli İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri’nde İyilik Okulu Projesi uygulamaya koydu.

 

Proje kapsamında Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilere seminer veren Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilcisi’nden Eğitmen Lale Delice, proje ile seçilen okullarda projenin eğitmenleri tarafından Kısa film ve görsellerin de kullanıldığı bir sunum yapılıp iyilik deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak onlarda yardımlaşma ve dayanışma bilinci oluşturmayı hedeflemek olduğunu belirtti.

 

“İSTEYEN OKUL YÜRÜTMEKTE OLAN BİR PROJEYE DESTEK VEREBİLECEK”

 

Okul idaresi ve öğrenciler dilerlerse yürütmekte olan bir insani yardım projesine destek verebileceklerini ifade eden eğitmen Delice; “Projeye katılan okullara Deniz Feneri Derneği yetkilileri ziyaretler gerçekleştirerek veli, öğretmen ve öğrencilere projenin tanıtımını ve amacını anlatan toplantılar yapacaklar. Proje kapsamında okullarda İyilik Okulu kumbaraları dağıtılacak. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere toplanan yardım miktarını gösteren bir makbuz Deniz Feneri Derneği tarafından katılımcı okul adına düzenlenerek okul panolarında ilan edilecek. Öğrencilerin katkılarıyla oluşan minik yardım havuzları, yoksul bir ülkede temiz içme suyu temini için kuyu açılması ya da eğitim, sağlık gibi alanlarda bir projenin hayata geçirilmesinde değerlendirilecek. Örneğin su mahrumiyeti bulunan bir bölgede, bir Afrika ülkesinde su kuyusu açtırarak bölge insanının hayati bir ihtiyacını karşılamasına vesile olabiliyorlar. Bir kuyunun maliyeti Afrika’da 3000 dolar, Bangladeş’teki Arakanlı mültecilerin yaşadığı bölgede ise 1000 dolardır. Kuyu açtıran okullara, tabelasında okulun adının yazılı olduğu kuyu görsellerini çerçeveleterek ulaştırıyoruz.” Dedi.

“BU PROJE GELECEĞE YAPILACAK GÜZEL BİR İYİLİK YATIRIMI”

Seminer sonrası gazetemize özel açıklamada bulunan Eğitimen Lale Delice, projenin amacının geleceğe bir iyilik yatırımı yapmak olduğunu belirtti.

Bu proje ile gelecek nesilde iyilik ve yardımlaşma duygusu artacağına inandığını altını çizen Delice; “İyilik okulu Projesi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızda iyilik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma bilinci oluşturma hedefini taşıyor. Proje, sorumluluk bilincine sahip çevresindeki, ülkesindeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerine duyarlı bir toplum oluşturmayı amaçlıyor. Bu projenin tek amacı iyilik konusunda bir farkındalık oluşturmaktır. Çocuklarımıza ve topluma ulaşmanın en güzel yolu duygulara hitap edebilmektir. Projenin isminde de özünde de yer alan iyilik konusu ile bunu başarabileceğimize inanıyorum. Bu projenin eğitime ve geleceğe yapılacak güzel bir iyilik yatırımı olduğunu düşünüyorum.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim