‘Bingöl İş Makinaları Derneği’ adıyla kurulan derneğin geçici yönetim kurulu başkanlığını Metin Keskiner üstlendi. Keskiner, kuruluş amaçlarını şöyle açıkladı:

“Alt yapı ve üst yapı İş Makineleri Operatörleri meslektaşları olarak, sahip olduğumuz teknik vasıf ve özellikleri, Bingöl ilimizin girişken ve emekçi operatörlerini bir arada bulundurmanın verdiği güç ve enerjiyi birleştirerek içinde yaşadığımız çevre ve olaylara karşı farkındalık bilincimizi uyandırmak, ortak akıl ile bunları kendimiz, Bingöl ilimiz ve ülkemiz yararına gücümüzü doğru yönlendirme gereği duyulmuştur. Bu amaç doğrultusunda Bingöl ilimizdeki genç ve emekçi arkadaşlarımızla istişare ederek gücümüzü bir dernek çatısı altında birleştirmeye karar verdik. Bu amaç doğrultusunda 21 Mart 2018 tarihinde dernek olarak kuruluşumuzu resmileştirdik. Rabbim hayırlara vesile kılsın inşallah. Şu anda derneğimizin geçici Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyorum. Önümüzdeki dönemde de tarafsızlık ilkemizi bozmadan, kurduğumuz birlik ve beraberlik ruhumuzu geliştirerek yeni Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte, derneğimizin gündeminde ve stratejilerinde bazı revizeler yaparak etkinliğimizi arttırmak üzere yol haritamızı belirleyeceğiz. Derneğimizi, görüş ve tavsiye bildiren bir konumdan, yaptırım gücü olan bir yapıya dönüştürmek, meslektaşlarımızın alın terinin ve helal kazancının savunucusu olarak yolumuza devam edeceğiz.”

Keskiner, geçici yönetim kurulunu şöyle sıraladı: “İlk toplantıya katılan Kurucu Üyeler arasından 7 kişilik geçici yönetim kurulu belirlenmiştir. Geçici Yönetim Kurulu, kendi aralarında; Başkan Metin Keskiner, Başkan Yardımcısı A. Gafur Dalar, Başkan Yardımcısı Serdar Kuyuldar, Sekreter Halit Kelat, Sayman İshak Dündar, Üye Cebrail Kızgın, Üye Cebeli Öztürk şeklinde görev dağılımı yapmıştır.”

Editör: TE Bilisim