Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında 4 bin 50 kişinin işe alınacağını duyurdu. Özel idare, belediyeler, okullar ve müftülüklerde çalışmak üzere geçici olarak 4 Bin 50 kişinin alınacağı işe başvuruların ilk gününde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluştu.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında il merkezi ve ilçelerde belediyeler, müftülükler ve okullar ile özel idare bünyesinde 9 ay süreyle hizmetli çeşitli dallarda çalıştırılmak üzere 4 Bin 50 kişinin alınacağı iş başvuruları dün başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren başvurular nedeniyle Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü önünde yoğunluk görüldü. Kurum içindeki kuyruk dışarıda kaldırıma da taşarken bazı kişilerin çocuklarıyla iş başvurusunda bulunmaya geldiği gözlemlendi.

Konuya ilişkin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada başvuruların 11-20 Kasım tarihlerinde yapılacağını belirtilerek, "Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İlçe İl/İlçe/Belde Belediye Başkanlıkları, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Müftülüğü işbirliğinde toplam 4 bin 50 kişiye yönelik olarak düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlar (TYP) için katılımcı başvuruları 11 Kasım-20 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru şartları, kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, açık öğretim hariç öğrenci olmamaktır" ifadelerine yer verildi.

İŞE BAŞLAMA TARİHİ 7 ARALIK

Tüm programların 7 Aralık'ta başlayacağının da kaydedildiği açıklamada, "Başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınmayacaktır. Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılabileceği gibi, www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden de yapılabilecektir. Başvuru yapan katılımcılar, 24 Kasım tarihinden itibaren, başvurdukları Kurum ve Kuruluşa müracaat ederek mülakata katılacaklardır" denildi.

Editör: TE Bilisim