Kutlama Programına Vali Ekinci’nin yanı sıra MEB Müşaviri Mustafa Hilmi Çolakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan kutlama programı Turgut Özal Ortaokulu öğrencileri tarafından okunan şiirler ile devam etti.

Daha sonra Turgut Özal Ortaokulu İngilizce öğretmeni Melek Yıldız günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Ardından MEB Müşaviri Mustafa Hilmi Çolakoğlu yaptığı selamlama konuşmasında yeni eğitim öğretim yılının 'hayırlı olması' dileklerinde bulundu.

İlköğretim Haftası kutlamaları 5. Sınıf öğrencilerine ‘Hoş geldin’ çiçeğinin sunulması, Turgut Özal Ortaokulu öğrencilerinin Halk Oyunları gösterisi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam etti.

İlköğretim Haftası Kutlama Programı sonrasında Turgut Özal Ortaokulu öğretmenleri ile Öğretmenler Odası'nda bir araya gelen Vali Kadir Ekinci öğretmenlere hitaben şunları söyledi:

“Fiziki imkanlar elbette önemlidir. Bunun yanında bu mekanları nitelik ve işlev ile doldurmamız lazım. Esas olan sizlerin gayretleridir. Sizin gayretleriniz ile birlikte bizim size verebileceğimiz destekler, ailelerin sizinle aynı dili, aynı frekansı yakalaması sonrasında başarı gelecektir inşallah.

Elbette Akademik başarıyı önemsiyoruz. Ama bunun yanında milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaki standartları yüksek olan ve uluslararası nitelikte kaliteli insanlar yetiştirmeliyiz. Kısacası 'iyi insan' yetiştirirsek hedefimize emin adımlarla yürürüz. Dolayısıyla sadece akademik başarıyı, sınavlardaki başarıyı ölçü almadığımızı ifade etmek isterim.

Bu ülkenin büyük hedefleri var. Bu milletin büyük idealleri var. Bu ideallere ulaşabilmek için bu günlerden insanımıza yapacağımız yatırımlar bizlere donanımlı insan kaynağı ve ideal sahibi birikimli gençlik olarak dönecektir inşallah. Bu konuda hamdolsun hem Bingöl'de hem de Türkiye'nin hemen her yerinde çok ciddi ve gayretli çalışmalar yapılıyor.

Milli Savunma'dan Sağlığa, Spordan Ulaşıma her konuda göğsümüzü kabartan güzel ve kaliteli projeler hayata geçiyor. Tabi burada önemli olan bu gelişmelerin sürekliliğidir. Bu süreklilik de ancak çağın ruhuna uygun bir eğitim anlayışı ile ancak gerçekleşebilir.

Değerli Öğretmenlerim!

Sizlerden beklentimiz okuyan, düşünen, sorgulayan, millet ve memleket sevdası ile büyüyen bir nesil yetiştirmenizdir. Öğrencilerimizi sportif etkinlikler, kültür, sanat, edebiyat, şiir, bilim, çeşitli sosyal faaliyetler ile çok yönlü yetiştirelim. Toplumsal değerlerini bilen, anne ve babasına saygılı, çevreye duyarlı, beşerî ilişkileri kuvvetli insanlar yetiştirelim. Çocuklarımızı kendi medeniyetimizden, kültür tarihimizden, rol model alacağımız büyüklerimizden haberdar edelim.

Yetiştirdiğimiz öğrenciler ne kadar donanımlı olursa istikbalimiz de o kadar parlak olacak demektir. Farklı yöntem ve teknikler kullanalım. Sürekli istişare halinde olalım. Güzel örnekleri paylaşıp yaygınlaştıralım. İşimiz mesaiden ibaret değildir. Vellilerimizi mutlaka kendi mekanlarında ziyaret edelim. Çocuklar okul dışında ne yapıyor diye merak edip, sokakta, parkta çocuklarımızla birlikte olalım.

Çocuklarımızı özellikle teknoloji kullanımı konusunda sürekli takip edip bilinçlendirelim. Teknolojiyi daha faydalı nasıl kullanabiliriz konusunda paylaşımlarda bulunalım.

Çocuklarımıza hakkıyla sahip çıkalım. Onları ait oldukları medeniyet kökleri ile tanıştıralım. Tarih bilinci üzerinden gelecek vizyonu ve bugünlere dair görev ve sorumluluklarını anlatalım. Bizler her çocuğa ayrı bir cevher, her öğrencimize ayrı bir cevher, her öğretmenimize de ayrı bir imkan olarak bakıyoruz.

Hep birlikte öğrenmeyi ve öğretmeyi seven bir toplum için gayret edelim. İnşallah bu millet yeniden toparlanacak, insanlığa ve dünyaya ışık ve rehber olacak; medeniyet kodları ile ilmi, ahlakı, adaleti ve merhameti yeniden tesis edecektir.

Hepinizin emeğine, yüreğine, gayretine sağlık. Her bir arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

İlköğretim Haftası kutlama programı ikram ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. HABER MERKEZİ