2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci eğitim öğretim dönemi öncesinde öğrencilere sağlıklı ve hijyenik bir ortam oluşturmak için Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bazı çalışmalar yapıldı.

Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idaresi; okulda öğrencilerin, öğretmenlerin ve personellerin daha sağlıklı bir ortamda yaşam sürmesi amacıyla yapılan çalışma ile okul bünyesinde bulunan binalarda ilaçlama yapılıp su depolarının temizliği yapıldı.

Çalışmalar ile ilgili okulun web sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Okulumuzun eğitim binası, pansiyon ve atölye binaları haşerelere karşı ilaçlandı. Su depolarımızdaki su boşaltılıp depoların temizliği yapıldı. Yapılan bu tüm işlemler özel bir şirket tarafından yapılmıştır. Eğitim öğretim başlamadan önce okulumuzda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, personelimizin daha sağlıklı bir ortamda yaşam sürmesi amacıyla yapılmıştır.”

Okul Müdürü Yusuf Başaran’ın ifadelerine yer verilen açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Öğrencilerimizin daha temiz bir ortamda eğitim öğretim görmeleri ve çalışanlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamda çalışmaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz.” SOLHANINSESİ