Ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Halk kütüphaneleri, halkın kütüphane ile ilişkilerini artırarak okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren, düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan kuruluşlardır.

Bingöl İl Halk Kütüphanesi 1961 yılından itibaren farklı mekanlarda kütüphanecilik hizmetlerini vermekte. Bingöl Kültür Merkezi 1. ve 2. Katında hizmet veren kurumda güncel 65 bin 450 adet kitap ve bin 040 adet kitap dışı materyal (CD,DVD vb.) bulunmakta. 16 adet internet hizmeti veren bilgisayar, 55 adet yıllık aboneliği yapılmış güncel dergi ,sözlükler ve ansiklopediler mevcut. Ayrıca 100 kişilik sessiz ders çalışma solonu bulunan kütüphanede, yapılacak üyelikle  ücretsiz olarak 15 günlüğüne ödünç kitap hizmeti verilmekte.

Kütüphane Müdürü Muhammed İnan İşlek; “2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başladığı bu dönemde özellikle öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi 12 bin 200 üyesi olan kütüphane ailesinin fertleri olmaya davet ediyor yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlar ve başarılar getirmesini temenni ederiz.” HABER MERKEZİ