ABD ve Hollanda'dan bilim insanlarından oluşan bir ekibin, bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında oluşturduğu en etkili bilim insanları listesine, Türkiye'den 196 bilim insanı girdi.

SOLMAZ LİSTEDE YER ALDI

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları arasına girdi. Solmaz'ın ilk 100'de yer aldığı listede Türkiye’den toplam 196 öğretim elemanı yer aldı. Daha önce TÜBİTAK tarafından yılın genç bilim insanı ödülü gibi pek çok önemli başarıya da imza atan Prof. Dr Solmaz, güzel bir başarıya daha imza atmış oldu.

SOLMAZ, EN İYİ DERGİLERDE EDİTOR OLARAK GÖREV YAPIYOR

Prof. Dr. Ramazan Solmaz aynı zamanda enerji alanında dünyanın en iyi dergilerinden International Journal of Hydrogen Energy dergisinde Assistant Editor (IF: 4.939),  International Journal of Energy Research (IF: 3.741) dergisinde Associate Editor ve International Journal of Corrosion dergisinde Editor olarak görev almaktadır.

YAKUPHANOĞLU’DA LİSTEDE YER ALDI

ABD’li ve Hollandalı Bilim insanlarından oluşan bir ekibin dünya genelinde yapmış oldukları çalışmalar neticesinde "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Bingöllü hemşehrimiz Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu’da listede yer aldı.

BAŞARI DOLU BİR HAYAT

Hemşerimiz Fırat Üniversitesi (FÜ) öğretim üyesi Fen Edebiyat Fakültesi fizik bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, 2009 yılında Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu ''FABED Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarına Araştırma Ödülünü'' kazandı. Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu 2019 yılında 'Full Otomatik Solar Simülatör Sistemi' projesi ile Teknofest İstanbul'da gümüş , 'Statik ve Dinamik Spin Kaplama Cihazı' projesi ile bronz ve 'Oled Karakterizasyon Cihazı' projesi ile altın madalya kazanmıştı.

KORONAVİRÜSE KARŞI CİHAZ TASARLADI

Yakuphanoğlu,  nisan ayında virüsü yok edebilmenin temel prensibinin onun yapısını bozmak olduğunu, bunun da yüksek ısı, antioksidan ya da biyositlerle mümkün olduğunu dile getirmiş; yerli ozon jeneratörü ve oksidasyonlu UV lambası üretmişti. Yakuphanoğlu, UV lambalarının ise UV ışınımı ile zararlı mikroorganizmaların DNA/RNA'sına zarar vererek öldürdüğünü söyleyerek, sertifika aldıktan sonra insanların kullanımına sunacağını belirtmişti. HABER MERKEZİ