Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl merkeze bağlı İçmeler Mahallesi’nde “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

İçmeler Mehmet Akif İnan Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif'in okunmasının ardından ilahi ve ezgiler seslendirildi. Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar İbrahim Dağılma, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Dağılma “Allah’ın en sevgili kulu Muhammed Mustafa’ın selamlanması, ona salat ve selam getirilmesi, O'nun doğduğu gün vesile edilerek anlatılması niçin birilerinin zoruna gidiyor. Niçin birilerine bu kadar ağır geliyor. Size söyleyeyim,  Şu anda meydanda olan küçük kızlarımız var ya başlarındaki başörtü ve ellerindeki tevhit bayrağı onların yüreğini titretiyor. Onlar biliyor ki, bu çocuklar Allah’tan, Resulullah’tan,  adaletten, haktan ve İslam’dan haberdar olurlarsa, onların bu insanları kendi uyduruk bilgileri ile kendi yalanları ile kandıramayacaklar.” dedi.

“Bizler Kur’an ile şerefleniyoruz.” diyen Dağılma,  “Biz Muhammed (sav) ile şerefleniyoruz.  Kur’an’ın ve Hz Peygamberin dışında, İslam’ın dışında bir şeref arayan, bir yol arayan, bir mecra arayan, bir sistem ve yöntem arayanlar kaybedeceklerdir. Nasıl ki, firavunlar Ebu Cehiller ve Nemrutlar kaybettilerse onlarda kaybedecek.” ifadelerini kullandı.

Hz Muhammed'i hayatın her alanında anlatılması gerektiğini vurgulayan Dağılma, “Allah’ın bizlere verdiği tüm imkanları kullanarak, gittiğimiz her yerde, üniversite kürsülerinde, okul sınıflarında, mahalle meydanlarında, televizyon ekranlarında ve gazete köşelerinde Hz Muhammed Aleyhisselamı anlatacağız. Bizim Allah Peygamberinden ve müminlerden başka dostumuz yoktur. Kim Allah ve Peygamberinin düşmanlarını, Yahudi ve Hristiyanları dost edinirse Allah muhafaza o da onlardan olur.” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim