HABER: MEHMET BEKİ

Havaların ısınmasıyla birlikte bazı işyerlerinde ve evlerde pencerelerin açık bırakılması, hırsızlara davetiye çıkarabilirken, hırsızlık olaylarının çok fazla olduğu mevsimde yaz ayları olduğu görüldü. Bingöl’de 1 ay içinde aynı sokakta iki işyerinde soygun olurken, vatandaş ve esnaflar bu konuda tedirgin olduklarını belirtti.

 

“İŞ YERİNDE Mİ YATALIM”

 

Hırsızların talan ettiği iş yeri sahiplerinin sitemleri artmaya devam ediyor. İş yerlerini her gün aynı tedirginlikle kapatmalarının anlamsız olduğu belirtilirken; “ Bu ay içerisinde gerçekleşen hırsızlık olaylarını canımızı sıkmaya başladı. Her sabah dükkanımızı açtığımızda acaba bir şey olmuş mu bizim iş yerimizi de hırsızlar talan etti mi diye açıyoruz. Bu ay aynı sokakta iki dükkana girilmesi hepimizi tedirgin etmeye başladı. Akşam eve gittiğimiz zaman rahat uyuyamayacaksak ne anlamı var iş yerimizin, şehirde ki güvenliğimizin. İş yerinde mi yatalım” dediler.

 

VATANDAŞ TEPKİLİ

 

Bingöl’deki vatandaşların hırsızlık olaylarının bu mevsimde artışının fazla olduğunu söylemesi ve her yıl aynı durumla karşı karşıya kalmalarına sitem ettiler. Hırsızlık olaylarına biran önce kalıcı çözüm isteyen vatandaşlar güvenlik güçlerinin bu konuda daha kontrollü çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

 

Vatandaşlar hırsızlık olaylarının artması üzerine Emniyet yetkililerinden çalışmalarını hızlandırmalarını talep etti. Her gün yeni bir hırsızlık haberi duymak istemediklerini ileten vatandaşlar; “ Yetkililer bu işi çözsünler gerekirse her sokakta çok fazla güvenlik kamerası olsun, devriyelerini sıklaştırsınlar güvenlik güçlerinden taleplerimiz bunlardır” dediler. 

Editör: TE Bilisim