3-4 Ekim Dünya Yürüyüş dolayısıyla 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 'Her Gün 10 Bin Adım' temalı yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Yürüyüş öncesi konuşan, Bingöl İl Sağlık Müdürü Süleyman Budunoğlu “Bakanlığımızca yürütülen 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla dün Sayın Bakanımız tarafından Ankara’da başlatılan 'Her Gün Sağlık İçin 10 bin adım' kampanyası kapsamında bizde Bingöl’de bu kampanyayı başlatmak için buradayız. Her gün herkesi 10 bin adım atmaya davet ediyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından 'Her Gün 10 Bin Adım' temalı yürüyüş organizasyonuyla kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı önünde düzenlenen etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Süleyman Budunoğlu, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şahabettin Özçelik, Halk Sağlığı Müdür Vekili İrfan Günerigök, Müdür Yardımcısı Ercan Özyıldırım, 60. Yıl Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrencileri, idarecileri ve kurumların personeli katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim