İl Tarım ve Orman müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği kapsamında “Yeni Ahır/Ağıl inşaatları, Damızlık Boğa ve Koç-Teke yatırımları için %50 hibe desteği” başvuruları 11 Mart ve 19 Nisan 2019 arasında alınmaya başlandığı duyuruldu. Yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı; “Tarım ve Orman Bakanlığımızca Hibe Programı kapsamında yeni Ahır/Ağıl inşaatları, suni tohumlamanın yapılamadığı yerlerdeki yetiştiricilere Damızlık Boğa ve Koç-Teke yatırımları için % 50 hibe desteği verilecektir. Tebliğ gereğince hibe desteklemesinden yararlanacak gerçek ve tüzel yatırımcıların;

-Bakanlık Hayvancılık Bilgi Sitemine en az 1 yıl önceden kayıtlı olması,

-Ahır inşaatı için en az 10 en fazla 50 baş anaç sığıra (15 ayı doldurmuş dişi) ve ağıl inşaatı için en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçiye (12 ayı doldurmuş dişi) sahip olması gerekmektedir.

2019 yılı için başvurular Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Hayvan Sağlığı Yetiştiricileri ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne 11 Mart 2019-19 Nisan 2019 tarihleri arasında alınacaktır.

Ahır/Ağıl İnşaat Yapımı İçin Gereken Başvuru Evrakları:

1-Güncel İşletme Tescil Belgesi

2-Güncel Hayvan Listesi

3-Güncel, onaylı Tapu Kaydı

4-Onaylı Nüfus Cüzdan Fotokopisi

5-Hibe Başvuru Formu(Ek-1)

6- Ön Proje Formatı (Ek-2)

7-Tahmini Sabit Yatırım ve Termin Plan Tablosu (Ek-4)

8-Varsa ÇKS (Çiftçi Kayıt Belgesi) belgesi veya yem bitkisi ekiliş varlığını gösterir resmi belge

9-Varsa hayvancılık konusunda eğitim belgesi, sertifika vb. belgeler

10-Adli Sicil Kaydı”