Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından Genç Caddesi üzerine kurulan hayır standına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Bu yıl ‘Kardeşçe paylaşalım vakit Ramazan’ sloganı ile çalışmalarını yürüten İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını, savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştıracak. Bingöl İHH Ramazan ayı nedeniyle Dörtyol’da Ulu Cami önünde kurduğu tanıtım standına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 'Kardeşçe paylaşalım, vakit Ramazan' sloganıyla Ramazan Bayramı’na kadar hizmet verecek olan stantta Ramazan ayı hakkında bilinmeyenler ve Bingöl İHH’nın çalışmalarının tanıtımı yapılıyor.

VATANDAŞ BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

Yardımda bulunmak isteyenlerin bağışlarının da kabul edildiği çalışmalara ilişkin bilgi veren Bingöl İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Muhittin Gili, yardım standında zekât, fitre, fidye, adak akika, yetim giydirme ve iftar verme gibi yardımlara da aracılık edildiğini söyledi. Yaklaşık bir hafta önce kurulan standa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Gili, "Vatandaşlar özellikle zekât ve fitrelerini bağışlıyor. Arife gününe kadar açık kalacak standımızı yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, hem yardımlarını yapıyor hem de İHH’nın çalışmaları hakkında bilgi alıyor. Burada toplanacak, yardımlar genel merkeze gönderilecek ve oradan ihtiyaç sahiplerini dağıtılacak. Bizler hayırsever ve duyarlı vatandaşlarımızın bu konuda destek göstereceğini umuyoruz. İnşallah geçen yıllara oranla daha çok insanımıza ve kardeşimize ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim