Bingöl Belediyesi tarafından kültürel faaliyetler kapsamında düzenlenen ve İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı ‘El-Emin’ adlı söyleşi programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Yoğun sevgi gösterileri altında salona giriş yapan Hatipoğlu, Hazreti Muhammed’in (sav) hayatından kesitler sunarak programa başladı. Hz. Peygamberin (sav) yol gösterici olduğunu belirten Hatipoğlu, “Bizim özgürlüğümüz, dünyamız ve ahiretimiz ama her şeyimiz Allah’ımız ve Resulümüz'dür (sav). Bizim önderlerimiz belli, biz Hz. Muhammed’e (sav) tutkunuz, O'nun (sav) yolunu yol edinmişiz, O’nun (sav) sevdiğini sevmişiz, O’nun (sav)uzak olduğundan uzak olmuşuz, biz O’na (sav) teslim olmuşuz. Bu imanın bir gereğidir ve bizim imanımız böyle bir imandır, sallantıda olan bir iman değildir” dedi.
“İSLAM’IN TEK ROL MODELİ HZ. PEYGAMBER’DİR”
Ümmetin ve İslam’ın tek rol modelinin Hz. Muhammed olduğunu ve onun yolunda ilerlemeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Rebiyülevvel vesilesiyle Bingöl’e geldik. Hz. Peygamber efendimizin ahlakını ve onun güzel hayatını ve örnekliğini bütün hayatımızda yani komşuluk ve kardeşlik ilişkilerimizde dahi onun güzel ahlakını merkezimize alarak onun gibi yaşamayı anlatmak dostlarımızla bir araya geldik. Bizim peygamber sevgisine fazlasıyla ihtiyacımız var. Onun birleştiriciliğine çok ihtiyacımız var. Kur-an’ı Kerim de de belirtildiği gibi sizin için Allah’ın Peygamberinde güzel örneklik var. Bizim de rol modelimiz Hz Muhammed’dir. Ümmetin ve İslam’ın tek rol modeli odur ve onun yolunda ilerlemeliyiz. Gerçekleştirdiğimiz bu konferanslarla da bunu halkımızla paylaşıyoruz. Ayrıca bizleri çok güzel bir şekilde misafir eden başta belediye başkanımıza ve Bingöl halkına muhabbet ve ilgilerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Hz.Muhammed’i (sav) tüm yönleriyle anlatan Hatipoğlu, konferans sonunda vatandaşlarla selamlaşarak, hatıra fotoğrafı çektirdi. HABER MERKEZİ