HABER: STAJYER ÖĞRENCİ / MEDENİ YOLDAŞ

Bingöl Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkalığından alınan verilere göre üniversite kütüphanesini günlük 2 bin kişinin ziyaret ettiği ve bu sayının vize ve final haftalarında 10 bin kişiye ulaşmaktadır.

Merkezi kütüphane ile birlikte iki adet birim kütüphanesinin de mevcut olduğu Bingöl Üniversitesin de bulunan kitap sayısı 70 Bin 730 adet olduğu, kitapların 54 Bin 692 âdeti merkezi kütüphanesinde, 4 Bin 850 adeti fen edebiyat fakültesi kütüphanesinde, 11 Bin 188 âdeti ise Nusrettin Bolelli kütüphanesinde bulunduğu öğrenildi.

Bingöl Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkalığı tarafından öğrenci ve öğretim görevlilerinin yararlanması için 12 adet veri tabanı satın alındı.

BİN KİŞİLİK KÜTÜPHANE YAPILIYOR

Öte yandan tüm kütüphanelerin birleştirilip Bin kişilik büyük bir kütüphanenin yapım çalışmalarının son aşamaya geldiği ve 8 Ağustos 2018 yılında hizmete açılması beklendiği yeni kütüphanenin çok amaçlı kullanılacağı öğrenildi.

YENİ KÜTÜPHANE DE NELER OLACAK?

1000 Kişilik oturma kapasiteli olacak olan kütüphanenin 300 kişilik kısmı 7/ 24 açık çalışma salonu olacak. Ayrıca Dijital kütüphane olarakta hizmet verecek olan kütüphanede 60 kişilik konferans salonu, film gösterimi, eğitim amaçlı belgesel gösterimlerinin de yapılacağı ve bunlarla birlikte yeni kütüphanede Sesli çalışma kabinleri olacağı öğrenildi.

 

Editör: TE Bilisim