Ilıcalar Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, görev süresinin iki yılını gazetecilere değerlendirdi. Cevdet Yılmaz Parkı’nda yapılan toplantıda konuşan Başkan Günerigök,  beldenin turizm merkezi olduğunu, yılda 50 bin kişinin sadece havuza girmek için beldeye geldiğini söyledi. Sağlık Meslek Yüksekokulu, rehabilitasyon merkezi, uygulama tesisi, 5 katlı tesis sözü verildiğini ancak böyle bir çalışma yapılmadığını belirten Günerigök, üniversiteye devredilen kaplıcaların Ilıcalar halkına devredilmesi gerektiğini söyledi.

GÜNERİGÖK, ÇALIŞMALARDAN BAHSETTİ

İki yıldır Ilıcalar Belde Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Günerigök; “iki yılımız doldu. Altyapımız SUKAP, İller Bankası tarafından yapılmıştı. 2 yıl içinde yaklaşık 90 bin metre kare kilit parke taşı yaptık. Belediye hizmet binamız ihtiyaçları karşılamıyordu, ek bir bina yaptık. İçme suyu sıkıntımız vardı. Sondaj çalışması yaptık. Kılıçlı Mahallesi’nde içme suyu ile ilgili sıkıntı var. Kaynağını bulduk. Önümüzdeki günlerde ihalesini gerçekleştireceğiz. İçpınar ve Çay Mahallesi’nde üstyapı sorununu bitirdik. Bu sezon bütün mahallelerimizde üstyapı sorunu bitireceğiz. Ayrıca geçen yıl 8 kilometre asfalt yol yaptık. İçmeler ve Kılıçlı Mahallemizin yollarını asfaltladık. Asfaltsız mahallemiz yok” dedi.

“İLLER BANKASI HARİÇ, HERHANGİBİR BORCUMUZ YOK”

Başkan Günerigök, Belediye’nin yaklaşık 1.5 milyon borcu olduğunu belirtip bu borcun sadece İller Bankası’na ait olduğunu söyledi. Başkan Gönerigök; “Esnafa, kamu kuruluşlarına borcumuz bulunmamaktadır. Sigorta, SSK ve vergi borcunu düzenli bir şekilde ödüyoruz. Fırat Kalkınma Ajansına, İller Bankasına, Belediyeler Birliğine, Turizm Bakanlığına, Çevre ve Şehirciliğe, Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere 6 tane projemiz var” dedi.

“YENİ PROJELERİN YAPILMASI LAZIM”
İki kaplıcatesislerinin olduğunu belirten Başkan Günerigök, “Üniversite’deki tesisle ilgili daha kapsamlı proje geliştirilmesini istiyoruz. Beldemiz güvenli bir yer. Ailelerin gece gündüz konakladığı motellerimiz var. Sadece havuzlara yıllık 50 Bin kişi geliyor. Eskiden 24 apart otel vardı. Şimdi hiçbiri yok. Aileler gelip haftalarca bu otellerde kalıyordu. Esnaf, kasap, market, fırıncı herkes faydalanıyordu. Şuan kaldırıldığı için kimse gelmiyor. Yeni bir proje ile burayı canlandıracak bir çalışma yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“TESİSLER BELDE HALKINA DEVREDİLMESİ GEREKİYOR”
kendilerine
Sağlık Meslek Yüksekokulu sözünün verildiğini ve rehabilitasyon merkezi, uygulama tesisi, 5 katlı tesis sözü verildiğini söyleyen Başkan Günerigök, “Bunlar olmadı. Apart Oteller bizim için çok önemli. 1. Dereceden sit alanıydı burası 3. Derecede Sit alanı oldu. Karar Kültür Bakanlığı’nda bekliyor. Su kaynağının bulunduğu yer 1. Derecede kalacak. Ilıcalar halkı olarak haksızlığa uğradık. Tesis, Ilıcalar halkına, belediyesine devir edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“BURASI BİR TURİZM MERKEZİDİR”
Ilıcalar Bingöl’e gelen misafirlerin yüzde 90’ının uğradığı bir belde olduğunu belirten Başkan Günerigök; “Burası bir turizm merkezidir. Yerel vatandaşların da yüzde 80’i piknik, gezip görmek için bu bölgeye geliyor. Beldeyiz ancak birçok ilçeden daha düzenli, sağlıklı durumdayız. Son seçimlerde Ak Parti’ye yüzde 97.5 oyla Türkiye’de ilk 6’ya girdik ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ödüle layık görüldük” şeklinde konuştu. 

Toplantıya Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve bazı AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

Editör: TE Bilisim