Ak Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, mahkeme salonunda şehit olan Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şehadeti üzerine değerlendirmede bulundu.

Demokrasi, insan hakları ve hukukun radikal savunucuları gibi görünen emperyalist ve batı devletlerinin bölgede çıkarlarına ters düşen devlet adamlarına planlar ve askeri müdahaleler yaparak alaşağı ettiğini vurgulayan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Muhammed Mursi, eğer mahkemede özür dileseydi tedavisine izin verirlerdi.

‪Özür dilemedi. Dik durdu. İzzetiyle direndi. Halkın hak olan emanetini ve izzetini korudu.

‪Zelil bir yaşamı reddetti.  ABD, İsrail, AB ülkeleri, S. Arabistan ve BAE, 5 binden fazla insanı öldürerek,

‪seçilmiş bir adamı öldürdü. Bu topraklar bu zulmü unutmayacak. O katiller asla rahat  nefes alamayacak.

ABD-İsrail-Suud-BAE destekli askeri bir darbe ile zindana tıkılan Muhammed Mursi, tedavisine izin verilmemek suretiyle öldürüldü. Allah şehadetini kabul eylesin. Onlar bedenimizi esir ederek amaçlarına ulaştıklarını sanıyorlar. Ölümle tehdit ederek korkuttuklarını sanıyorlar.

‪Yanılıyorlar. Tûr-i Sina'da bir Musa bekler sabahı.‪ Bir yiğit direnir, binlercesi uyanır. Bir kahraman düşer, Milyonlar uyanışa geçer. Firavunlar uyanmış ve azmıştır! Ne gamdır.

İsa’yı çarmıha gerenler, Hz. Muhammed’i Mekke’den sürenler, Mursi’yi de şehit etti.

‪Ülkemizde Mursi senaryosu için bekleyen alçaklar var. Tarihimize bakın ne demek olduğunu anlarsınız. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Adnan Menderes’e yapılanlar ortadadır. Seçimle ve demokrasiyle başa gelen Muhammed Mursi’ye yapılanlar ortada. Demokrasi, insan hakları ve hukukun radikal savunucuları gibi görünen batı, çıkarlarına ters düşen, halkın desteğini alan kişileri nasıl kanla, planlar ve askeri müdahalelerle alaşağı ettikleri ve kendi ilkelerine ters düştükleri aleni bir şekilde görüldü.

Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sahip çıkmazsak sadece Türkiye değil coğrafyamızın tamamını, yüz yılını kaybedeceğiz.

Ülkemiz üzerinde yapılan operasyonlar Türkiye’yi küçültmek, güçsüz bırakmak, kuşatmak ve işgal etmektir. Buna tek engel Erdoğan’dır.  Ya her ülke Filistin olacak ya Anadolu büyük yükselişe öncülük edecek. Bize bu yüzden saldırıyorlar. Küçük hesaplar peşinde koşarak büyük resmi görmemizi engellemeye çalışıyorlar. Bütün bunları idrak etmemiz gerekiyor. Topyekün mücadeleden başka yol yok acımasız saldırılara karşı mücadele şart. Birlik beraberliğimizi koruyarak, güçlenerek, dik durarak, kazançlarımızı koruyup, ülkemizi daha ileriye götürmek ve gönül coğrafyamızın birlikteliğini oluşturmak için yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi Allah’tan rahmet diliyor, Mısır halkına ve bütün islam ümmetine başsağlığı diliyorum.” (Haber Merkezi)