Vali Kadir Ekinci, Bingöl’de düzenlenen 'Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Programı'na katıldı.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra güvenlik korucuları ile ilgili sinevizyon gösterimi izlendi.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Vali Kadir Ekinci şunları söyledi: “Bakanlığımız tarafından, Güvenlik Korucularımız adına 12 ilde seri olarak düzenlenen Hizmet İçi Eğitim programlarının Bingöl ayağı için bir aradayız. Eğitim programının ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Değerli Güvenlik Korucusu Kardeşlerim

Cumhuriyetimiz kurulduğundan bu yana farklı zamanlarda içeriden ve dışarıdan çeşitli saldırılar yaşıyor.

Bağımsız ve güçlü bir ülke olarak yolumuza devam etmemiz birilerini rahatsız ediyor.

Silah sanayinde, otomotiv sektöründe, sağlık ve ekonomide sınırları zorlayan hamlelerimiz birilerinin hesaplarını alt üst ediyor.

Bölgede ve dünyada yeni bir aktör olarak güç dengelerini alt üst etmemiz birilerinin planlarını bozuyor.

Her saldırıda daha da kenetlenen, şehitlerini ve gazilerini üstün değer olarak toplumca sahiplenen, birlik ve beraberliğinden, dostluk ve kardeşliğinden asla ödün vermeyen tutumlarımız, bizleri bölmeye ve parçalamaya dair hesap içinde olanları huzursuz ediyor.

Tarih bilincinin, kültür ve medeniyet kodlarının, milli ve manevi duyguların yeni nesillerde daha gür ve gümrah seslendirildiğini, sahiplenildiğini gören birileri her defasında hayal kırıklığına uğruyor.

İnşallah ezan ve bayrak etrafındaki bu tavizsiz duruşumuz ebediyyen devam edecektir.

Hakikat ve adalet duyguları ile dünden bugüne hassasiyetlerimiz hep diri kalacaktır.

Terör belası ve fitne odakları bu milletin iriliğine ve diriliğine asla zarar veremeyecektir.

Çünkü inancımız, en büyük imkanımızdır. İnşallah ne dahili ne de harici hiçbir karanlık güç bu imkânı elimizden alamayacaktır.

Çünkü bizler, Malazgirt, Çanakkale ve 15 Temmuz emanetlerini sahiplenmişiz.

Mabetlerimize na-mahrem eli değdirmemeye, Asım’ın nesli olarak namusumuzu çiğnetmemeye ant içmişiz.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun da söyledikleri gibi, ‘Terörle mücadelemiz, tavizsiz şekilde ve topyekün devam edecektir.’

Bu yolda Allah milletimize birlik ve beraberlik versin.

Rabbu-l alemin Güvenlik güçlerimize güç ve kuvvet versin. Onları her türlü şerden ve musibetten muhafaza etsin.

Değerli Misafirler

İlimiz genelinde 3 bin 566 Güvenlik Korucusu ve 285 gönüllü görev yapmaktadır. Bunlardan oluşan, 3 karma tim, 16 operasyon timimiz bulunmaktadır. 1984 yılından bu yana 3 bin’e yakın Güvenlik korucumuz emekli oldu. Bingöl’de terörle mücadelede 97 güvenlik korucumuz şehit, 29 güvenlik korucumuz da gazi olmuştur. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize de sağlık ve uzun ömür diliyorum.

İlimizde jandarma komutanlığımız tarafından korucularımıza periyodik olarak eğitimler veriliyor. Bu sayede korucularımızın profesyonel birer jandarma haline geldiğini söyleyebilirim.

Değerli Güvenlik Korucusu Kardeşlerim

Bu millet, askerimiz, polisimiz, jandarmamız ve siz değerli güvenlik korucuları sayesinde rahat ve huzur içinde uyuyor.

Sizlerin hangi zor şartlarda vatan ve mukaddesat için mücadele verdiğinizi çok iyi biliyoruz.

Allah gücünüze güç katsın; yüreğinizi ve bileğinizi kavi kılsın.

Bu duygularla; Hizmet içi eğitim programının hayırlara vesile olmasını diler, hepinize saygılar sunarım.”

Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Programı'na Vali Kadir Ekinci'nin yanı sıra, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Dairesi Başkan V. Mithat Can Kutluca, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, İl Jandarma Komutanı J.Kıd. Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Doğu Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Bingöl Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Salih Kişi ve ilimiz genelinde görev yapan Güvenlik Korucuları katıldı. HABER MERKEZİ