İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremin ardından Bingöl Üniversitesi Personeli olan Abdulkadir Çiçek, Elazığ, Bingöl ve İzmir depremine Elazığ İHH Arama kurtarma ekibinde gönüllü olarak görev yaptığını belirten, Çiçek ”binaların çöktüğü  Rızabey Apartmanı’nda İHH,AKUT,AFAD ve diğer kurtarma birimleri ile birlikte Rızabey Apartmanı’nda çalışırken bir çocuk sesinin geldiğini duyduk nefesler tutuldu ve 91 saat sonra enkazın altından 3,5 yaşındaki Ayla bebek sağ olarak çıkardık. Bir süre sonra ise Ayla bebeğin Annesini ölü olarak molozların arasında ölü olarak bulduk ”dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetim Birimi, Elazığ İHH Arama Kurtarma ekipleriyle birlikte çalışan Çiçek, ”yıkılan binalarda, enkaz altındaki vatandaşların kurtarılması için canlarını ortaya koyarak zamanla yarışa girdi.

Bingöl Üniversitesi personeli ve Elazığ İHH Arama kurtarma ekibinde gönüllü olarak görev yapan Abdulkadir Çiçek, Ben daha önce Elazığ ve Bingöl ’de meydana gelen depreminde Elazığ İHH Arama kurtarma ekibinde gönüllü olarak görev yaptım.6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin İzmir depreminde  Elazığ İHH arama kurtarma ekipleri ile birlikte arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi. İHH Arama kurtarma eğitmeni Ahmet Çelik ve İbrahim Topal ile birlikte 3 gün boyunca hiç ara vermeden aralıksız bir şekilde çalıştıklarını belirten Çiçek, kendileri gibi birçok sivil toplum kuruluşunun fedakârca çalıştığını vurgulayarak, “3 gündür burada görev yapıyoruz. Biz buraya binaların altında kalanları kurtarmak için geldik. O yüzden gönüllü Arkadaşlarla birlikte gece gündüz demeden görev yaptık. Rızabey Apartmanı’nda çalışırken Ekiplerin enkazdaki aramaları sırasında sessizlik istendi. Adeta ölüm sessizliği oluşturulurken, Ayda Gezgin'in sesleri duyuldu. Ekiplerle birlikte hızla o Kısıma doğru yöneldik. Daha sonra boşluk açıldı, sedyeler ile içeri girildi. Ekiplerle birlikte içeri girdiğimizde sesin geldiği bölgede dakikalar süren mücadelenin ardından Ayda bebek enkazdan çıkarıldı. Ayda bebeğin çıkarılmasından bir süre sonra ise Annesi molozlar arasını sıkışmış bir şekilde cansız bedenine ulaştık. Bir gün önce ise Ares köpeği moloz yığınlarının arasından canlı olarak kurtardık, çıkan her canlı için tüm arama kurtarma ekipleri olarak dualar ettik. İnsanların açısına merhem olmak gerçekten çok farklı bir duygu inşallah rabim bir daha böyle bir acıyı Türkiye ve Dünya’ya yaşatmaz ”dedi. HABER MERKEZİ