Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde 2013’te inşaatına başlanan ve 2017 yılı sonu itibariyle su tutmaya başlayan Servi Göleti, bu sefer su sızdırması ile gündeme geldi.

Servi’nin uzun yıllar özlemini çektiği ‘Servi Sulama Göleti’ yapımının bir kısmı tamamlandı. DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğünce 2012 yılı yatırım programına giren ve ihalesi 22 Ağustos 2013 tarihinde yapılan göledin sözleşmesi ise 6 Kasım 2013 tarihinde 9 Milyon 675 Bin TL’ye imzalandı. Aradan geçen dört yılın ardından 2017 yılı sonu itibariyle gölet kısmı tamamlanarak su tutmaya başladı. Sulama kanalı ile sistemin yapım işi ise devam ediyor. Ancak su tatmaya başlayan göllete bu sefer su sızdırma ile gündemde yerini aldı.

“Böyle işçilik olmaz”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan köy Muhtarı Mensur Kalan, gölletin yapımında kötü işçilik olduğunu iddia ederek, “Vatandaşımızın uzun yıllardır sulama konusunda özlemini çektiği sulama suyu göleti, 2017 yılı sonu itibariyle hizmete girerek su tutmaya başlandı. Ancak belli ki iyi işçilik yapılmadığı için gövde ile zemin arasında oluşan boşluklardan su akıyor. Gövde üzerinde bulunan membranın üzerindeki beton işçiliği ve yer betonu işçilikleri berbat. Belli ki yalıtımı iyi yapılmamış. Sulama kanalı ve sistemi daha tamamlanmamış. Bingöl merkeze bağlı Ilıcalar Göltepesi’nde  bizim ile aynı özelliklerde sulama göledi yapıldı. Fakat işin yapımında çok fark var. İşçilik hakkıyla görmek isteniyorsa Ilıcalar Göltepesi’nden yapılan sulama gölletine baksınlar. Her şeyi tamam. Bir sıkıntısı yok. Fakat bizim ki maalesef yarım yamalak. Galiba Servi, biraz kırsal ve gözden uzak olduğu için başından savma bir işçilik ile yapılmış. Bunu kabul etmiyoruz. Derhal bu işi düzgün bir şekilde yapıp tamamlasınlar” dedi. GENCİNSESİ

Editör: TE Bilisim