Bingöl Merkez Beşyol mevkiinde faaliyet gösteren Beşyol Gençlik Merkezi’ne gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce Beşyol mevkiinde açılan Gençlik Merkezi, gençler tarafından yoğun ilgi görüyor. Gençlik merkezi Bünyesinde, Gitar, Bağlama, Satranç, Masa tenisi, Resim, Bilgisayar ve yabancı dil gibi çeşitli kursları ücretsiz olarak veren Gençlik Merkezi, Kütüphane, dinlenme odası, langırt ve bilardo gibi diğer etkinleriyle gençlere hizmet veriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Müdürü Erdal Arıkan, gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek ile bilgi, beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli kurslar verdiklerini söyledi. Gençlik Merkezi tarafından verilen kursların tamamen ücretsiz olduğunu dile getiren Arıkan, ‘’Sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla verilen kursların tamamını ücretsiz veriyoruz. Bizim amacımız gençlerimize yeni şeyler katmak, bilgi ve becerilerini geliştirmek ve onlara yardımcı olmak” dedi.

Yaklaşık 8 ay önce Kalkınma Bakanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz tarafından açılışı yapılan Beşyol Gençlik Merkezi’ne yoğun bir katılımın sağlandığını, bayan üyelerin erkek üyelerden daha fazla olduğunu söyleyen Arıkan, “Beşyol Gençlik Merkezimize 2014-2015 yılı kurslara ve diğer faaliyetlere katılan üye sayımız 1200 civarındadır. Şu anda mevcut rakamımız 500 erkek, 700 bayan üyemiz bulunmaktadır. Üye Kayıtlarımız devam etmektedir. Boş zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla tüm gençlerimizi gençlik merkezlerine bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim