İlçe ziyaretleri kapsamında Genç ilçesine gelen Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kaymakam Hasan Hüseyin Vural, Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan ve ilçe protokolü tarafından Kaymakamlık hizmet binası önünde karşılandı. Akabinde kurum müdürleri ile birlikte kaymakamlığa geçen Vali Ekinci, Kaymakam Hasan Hüseyin Vural’dan ilçe hakkında brifing aldı.

Brifing sonrası açıklamalarda bulunan Vali Ekinci, Genç ilçesi hakkında dikkat çeken konulara değindi.

İşte Vali Kadir Ekinci’nin açıklamalarından satır başları:

“Hiçbir kurumun özel çalışmasını görmedim”

“Hiçbir kurumun özel bir çalışmasını görmedim. Yani bizde Genç ilçesine şu problemini gördük rutinin dışında vatandaşın şu sorunun çözdük diye bir şey görmedim. Görünenler hepsi rutin. Rutini devam ettirmek maharet değildir. İdarecilikteki esas maharet, var olanın üzerine sizin ne koyduğunuzdur. Sizi değerli ve anlamlı kılacak olan, rutinin dışında gördüğünüz konular ve çözmek için geliştirdiğiniz projelerdir. Rutinin sürgit devam ettiği yerde idarecilerin yani sizinde, bizimde varlığı tartışılır.”

“İnsanımızın hayatını kolaylaştıracak projeler üretin”

“Devlet parayı gönderecek, personeli gönderecek, işi söyleyecek burada onu yapacağız. Bu maharetli mi sizce? Yani bunun özel bir durumu var mı sizce. Çağır üniversiteden 2 genci çağır deki, devlet parayı veriyor, personel veriyor ve işi gösteriyor yapabilir misin diye anında evet der yapar, emin olun hem de gözü kapalı yapar. O zaman bunca 30 yıllık bu tecrübeyi nere koyacaksınız siz. Dolayısıyla idarecilerimizden istediğimiz özellikle insanımızın hayatını kolaylaştıracak projeler üretmektir.”

“Bu koltukları işgal ediyorsak bunun hakkını vereceğiz”

“Bundan sonra çalışma usulümüz böyle olmayacak, yakında kurumsal olarak göreceksiniz. Bu süreçte tarzı, tavrı bu olmayan arkadaşlarımız ile devam etmeyeceğiz bunu bilin, net söyleyeyim. Kimse kusura bakmasın, alınmak, bozulmak yok. Bu millete hizmet yapmak için bu koltukları işgal ediyorsak bunun için var olacağız, yoksa bu işin hakkından gelenlerin önünü kapatmayacağız. Dolayısı ile vatandaş dediğimiz hepimizin anası, babası, çocuğu, kardeşi vs. Bir empati yapın, benim ürettiğimi mi yoksa hakikatten benim yerinde başka biri olursa bu işi daha iyi yapardı, düşüncesinde olun mesela. Onun için lütfen yanlış anlamayın ama bu şekilde çalışacaksak bu işler ilerlemez.”

“Genç, bundan sonra terör ile değil iş potansiyeli ile anılmalı”

“Güvenlik meseli bizim önceliğimizdir her zaman. Ama Allah’a şükür bu risk şuan minimize edilmiş durumda. Kimse bu psikoloji ile devam etmesin. Allah’ın izniyle bahara bu risk tamamen ortadan kalkacak. Zaten Genç ilçesinde öyle büyütülecek bir riskte yok ortada. Zaten böyle bir şey olsa sizlere deriz işinizi bırakın güvenliğine bakın ama böyle bir durum yok. Bunu aşacağız, bu iş bitti. Genç ilçesi bundan sonra varlığı ile iş potansiyeli ile anılmalı. Bunu sağlayacak olanda burada çalışan sizlersiniz, bizleriz. Artık güvenlik muhabbeti değil, iş, iş, icraata odaklanacağız. Terörle kaybettiğimiz psikolojiyi icraatla tamamlayacağız, mesele bu.”

Kaymakamlık ziyareti sonrasi Vali Ekinci, ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri yaptı, vatandaşlarla tanışıp sohbet etti. Esnaf ziyaretlerinde Vali Ekinci’ye Kaymakam Vural ve Belediye Başkanı Topraktan eşlik ettiler.

Program Genç Belediye Başkanlığı ziyareti ile devam etti. Vali Ekinci, Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan’ı makamında ziyaret ederek belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Ekinci, ziyaret programı kapsamında ayrıca, Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezinde mahalle ve köy muhtarları ile buluşarak muhtarların köy ve mahalleleri ile ilgili sorun, talep ve çözüm önerilerini dinledi. GENCİNSESİ