Genç  Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliği Belediye Kültür Merkezinde saat 10.00 da başladı. Düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Buğrahan, İl Müftüsü Mecit Can, Bingöl Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Ahmet Hasanoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arslan, Genç İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Buğrahın'ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Buğrahan; "Bu güzel günde hepimiz Peygamberimizin feyzinden, bereketinden faydalanmak için bir araya geldik. Hz. Muhammed’i anmaktan anlamaya geçildiği bir süreci yaşıyoruz, bu yılki temamız “Hz. Muhammed ve güven toplumu” tema’sı olup, bu temanın önemi daha da somutlaşmıştır.Sebebi ise; İnsanlığın küresel boyutta bunalım yaşadığı, insanoğlu yüzünden tabiatın dahi güvenliği kalmamıştır. Terör ve savaşların etkisiyle İslam coğrafyasının zor bir süreç yaşadığı (Can, mal, din, akıl ve nesil güvenliğinin kaybolduğu, 15 Temmuz hain Fetö kalkışması ile de dinimize duyulan güveni sarsmaya yönelik küresel, kirli üst aklın planı olduğu bir süreç yaşıyoruz diyen Buğrahan, insanlığın Muhammed’ül emin atmosferine duyduğu özlem ortada, bu özlemin tesisi bize düşüyor programın buna vesile olmasını diliyorum ifadelerini kullanan Buğrahan etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların akabinde Genç  Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerle salondakilerin duygu dolu anlar yaşadı. Oratoryo ve Şiir dinletilerinin ardından yapılan dua ile program son buldu. 

Editör: TE Bilisim