Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi ülke genelinde 1. olağan kongrelerini yapmaya başladı. Bingöl’de merkez ilçe kongresini gerçekleştiren Gelecek Partisi, kurucu başkan Zekeriya Kazan ile yola devam etti.

Kongre, Kurucular Kurulu üyesi Hemşehrimiz Perihan Tagay’ın katılımı ile parti binasında yapıldı.

Gelecek Partisi ile siyasete atılan Bingöl’ün genç ve yeni siyasetçisi Zekeriya Kazan, konuşmasına Beyrut’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı.

“AKTİF SİYASETE DAVUTOĞLU İLE GİRME KARARI ALDIM”

Başkan Kazan; “siyaseti uzun bir süre yakından takip ettim. Aktif siyasete Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu ile birlikte girme kararı aldım. Sn. Genel Başkanımızın siyasi ahlak anlayışında kendimden bir parça bulduğum için bugün Gelecek Partisinde görev alıyorum. İstişare ahlaki ile yetiştirdi ailem beni. Kıymetli il başkanım bana görevi tevdi edince ailem ile yaptığım istişareler sonucu ve Sn . Genel Başkanımıza olan inancım gereği bu görevi icra etme kararını aldim. Bugün karışınızda aday olarak bulunuyorum sizin de takdirlerinizle inşallah bu vazifeyi ben ve kıymetli dava arkadaşlarım üstleneceğiz. Necip Fazılın dediği gibi Anadolu kıtası büyüklüğündeki dâva taşını da gediğine koymak sureti ile daha güzel yerlere taşıyacağız davamızı..

Bizi eleştirenler elbet olacaktır. Ben ve kıymetli dava arkadaşlarım eleştiri konusunda şöyle düşünüyoruz. Eleştirinin olmadığı yerde putlaştırma vardır . Biz Adaleti ayakta tutmaya çalışan şahitler olarak yola çıktık. Eleştiri hakarete evirilmediği sürece cevabimiz net olacaktır.”

Artık özelde Bingöl siyaseti genelde Türkiye siyasetinde çalışmaktan elleri nasırlaşmış, çatlamış ayakları ile çatlamış toprağa basan Babaların esmer yüzlü çocukları siyasette yer almalı. Eşit adil ve liyakatte dayalı sistemin gelişmesi için her bir Gelecek Partili taşın altına elini koymaktan bir an bile çekinmeyecektir.

Onlar çok iyi biliyor ki Gelecek Partisi ahlak ve erdem çizgisinde hareket ederek yola çıktı. Ve yolları aşmaya gönüllere dokunmaya devam ediyor. Onları rahatsız eden çileden çıkaran şey aslında budur. Onlar gücü elinde bulundurarak bizleri terbiye etmeye çalışsalar da biz Gelecek Partililer olarak bir adım geri atmayacağız. Onlar bizi yok saydıkça biz daha fazla var olacağız. Biz gönüllere girmeye devam edeceğiz.

“HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA OLACAĞIZ”

Onlar bize diyor ki susun ve yanlışlarımızı dile getirmeyin. Şimdi Allah aşkına son zamanlarda ilimizde yapılan liyakat dışı alımlara tepki göstermeyelim mi ? Mazlumun hakkını korumayalım mi ? Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin alin teri olan çalışmalarını sahiplenmeyelim mi ?

Kusura bakmayın beyler ! Biz Gelecek Partiliyiz .. Bizler haksızlık gördük mü o haksızlığı düzeltmek için var gücümüzle çalışacağız. Sezai Karakoç’un diyor ya ;”

Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak.

 Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak.

 Tarih sussa, hakikat susmayacak.

Ortada oluşturmak istenen bir korku imparatorluğu var. Basta Genel Başkanımız Sn Ahmet Davutoğlu bu korkuyu yıkmıştır. Biz korkmadıkça onlar rahatsız olacak. Bizler yılmayacağız hakikati dile getirmeye devam edeceğiz. Çünkü bizler biliyoruz ki haksız bir davada zirve olmaktansa haklı bir davada zerre olmayı kabul ederiz. Biz halkıyız ve mutlaka kazanacağız. Saraylarda oturup bize korku aşılamak isteyenlere diyoruz ki ;

 Saraylar saltanatlar çöker kan susar bir gün zulüm biter. Menekşelerde açılır üstümüzde leylaklarda güler. bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır

 bir de yarınlar için direnenler...

Ben yeryüzündeki bütün övgüleri hak eden Annem ve Babamın bana öğrettiği ilkeleri yaşatmak için var gücümle mücadele edeceğim. O ilkeler şunlardır.. mazluma sahip çık, yardıma muhtaç olanlara el uzat, zulme rıza gösterme harama el uzatma”

Başkan Kazan, konuşmasını Ahmet Arif’in bir şiiriyle noktaladı. HABER MERKEZİ