Gelecek Partisinin Bingöl İl Kurucu Başkanı Muhittin Ağırbaş, partinin il kurucu yönetimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güçlü bir Bingöl için kentin dengelerine azami ölçüde riayet ederek kadro oluşturulduğunu belirten Ağırbaş, şunları söyledi:

“Doğup büyüdüğüm, kalbimden hiçbir zaman çıkmayan, daima hizmet edebilme umuduyla yaşadığım, imkanlar elverdiğince hizmet etmekten onur duyduğum, ortak sevdamız olan Bingöl’ün hak ettiği değere ulaşması, gelişmesi ve güçlenmesi için daha fazla sorumluluk almam gerektiği kanaatindeyim.

Hak ve Kutlu davamızı geleceğe taşımak için gecesini gündüzüne katan bilge liderimiz Sn. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun önderliğindeki büyük Türkiye’ye yakışan güçlü bir Bingöl için, ilimizin dengelerine azami ölçüde riayet ederek mükemmel bir kadro hareketini kurma bahtiyarlığını sizinle paylaşmaktan kıvanç duyarım. Bu vesileyle halkımıza hizmetin hadimi olmaktan onur duyacağınız bu kadronun geleceğimize yönelik ümitvar olacağımızın bilinmesinin istiyorum.”

“İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZEN PROJELERİ EL ELE VEREREK HEP BERABER ÜRETECEĞİZ”

Ağırbaş, işsizlik sorununun el ele verilerek çözüleceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Ortak geçmişimiz ve ortak geleceğimiz olan Bingöl’ü daha ileriye taşıyacak güçlü ve istihdama dayalı işsizlik sorununu çözen projeleri el ele vererek hep birlikte üreteceğiz. Bu anlamda, Gelecek Partimize gönül bağını kurmuş, hizmet etmeye talip olan ve teşkilatlarımızda görev alıp çalışmaya başlayan dava arkadaşlarımızın yanı sıra, derdi ve sevdası Bingöl olan farklı görüş ve düşüncelerdeki hemşehrilerimizin de sevgi, saygı ve samimiyete bağlı olarak şahsımın öncülüğünde kurulan İl teşkilatımızın etrafında birleşeceğine inanıyorum. Niyet hayr, akıbet hayr olur. Gayret bizden takdir Allah’tan.

Değerli hemşehrilerim ilimizin sorunlarını bilen ve sorunları çözebilen, çözüm üreten bir ekiple geliyoruz. Hiç bir şey gizli kalmayacağı gibi hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Adalet, özgürlük, hukuk, liyakat ve ehliyet bizim ilkelerimizin olmazsa olmazımızdır. Yarabbi, kutlu davamız için çıkmış olduğumuz bu yolda öncelikle senin rızanı kazanabilmeyi, bu görevi ve misyonu zirveye alnımızın akıyla taşıyabilmeyi, vatanımıza ve milletimize hizmete layık bir kul olabilmeyi nasip eyle… Makamların gurur ve kibrinden de muhafaza eyle.”

PARTİSİNİN İLKELERİNİ PAYLAŞTI

Ağırbaş, partisinin manifesto niteliğini taşıyan ilkelerini şöyle paylaştı:

“a- Kısıtlayıcı laiklik anlayışı da, dine siyasal düzen içinde işlevsel bir rol tanımlama çabası da, tek bir dini akımın siyasal düzeni antidemokratik yöntemlerle ele geçirerek din-siyaset ilişkisini belirleme iddiası da, küreselleşmeyle derinleşen varoluşsal sorunlar karşısında geçerliliğini yitirmiştir.

b-Siyaset alanında herkes kendi imtihanını vermeli ama dini değerleri bu imtihan sathına sokulmamalıdır.

c-Hak ve makam talepleri ibadet üzerinden değil; adalet, ehliyet ve liyakat temellerine dayalı hukuk ve teamül üzerinden geçekleşir.

d-Devlet, bütün dini/mezhebi/felsefi anlayışlara ve topluluklara aynı mesafede olmalı ve eşit yaklaşım göstermelidir.

e-Bu çerçevede temel ilkemiz özgürlükçü laiklik ve çoğulcu din anlayışıdır.

f-Hangi görüş ve ideolojiye mensubiyet söz konusu olursa olsun, siyasetin dini semboller ve hassasiyetler üzerinden güç devşirmesinin önüne geçecek bir kurallar ve teamüller manzumesi oluşturulacaktır.

h-Dini ya da seküler hiçbir yapının devlet içinde ayrıcalıklı bir konum elde etmesine müsaade edilmeyecektir.

g-Toplumun manevi olgunluğu için çaba göstermesi gereken dini/mezhebi referanslı yapıların, devletin rasyonel bürokratik mekanizmalarla işleyen yapısına müdahale ederek paralel yapılanmalara yönelmesi engellenecektir

Bu genel politikalar üzerine yerel olarak da;

1-Dini, dili, ırkı, kimliği ne olursa olsun herkes birinci sınıf hizmet hak etmelidir.

2-Hiçbir şekilde hiçbir sorun zamana bırakılarak çözüm yolu olarak seçilmeyecektir. Tam tersine cesur davranılarak anında ve doğru kararlarla yön verilecektir.

3- Atama, terfi ve görevlendirmelerde liyakat ve ehliyet odaklı hemşehrilerine güven duyularak değerlendirilecek, ihtiras ve ön alıcı basit çareler düşünülmeyecektir.

4-Bütün vatandaşlarımızı kucaklayıcı.. kapsayıcı ve doğru sokak okumaları ile yasal düzenlemelere altlık teşkil edecek örtüşen politikalar belirlenecektir.

5-Şehrimizin kültürel değerlerine, doğal ve geleneksel dokularına zarar vermeyen uyumlu, çakışan ekonomik yatırımlar öncellenecektir.

6-Partizanca tutumlardan vazgeçilecektir.

7-Herkesi ve her kesime ulaşılarak temsilcisi olma yetkinliğine erişilecektir.

8-Atanmış değil geçek manada kanaat öndeleri ve akil insanlarımızla medeniyetimizden intikal eden istişare kültürüne önem verilecektir.

Değerli Bingöl halkı biz güçlü kadromuzla karşınızdayız. Şehrimizi daha iyi yerlerde görmek isteyen, davamıza gönül vermek isteyen halkımızı yanımızda görmek isteriz. Siz değerli halkımızı Allah’a emanet ediyorum.”

GELECEK PARTİSİ BİNGÖL İL BAŞKANI MUHİTTİN AĞIRBAŞ KİMDİR?

Bingöl’ün Genç ilçesi Koçsırtı (Seyfan) köyünde 1962 yılında dünyaya geldi.1982 yılı Bingöl İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Mezuniyetin ardından bir yıllık imam hatiplik görevinde bulundu. Askerlik görevini ifa etmesi nedeniyle İmam Hatiplik görevinden istifa etti. Askerlik görevini ifa ettikten sonra, 1988 yılına kadar özel sektörde idareci olarak görev yaptı. 1988 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezinde görev başladı. Görev yaptığı yıllarda sırasıyla; Hac ve Umre Müdürlüğü, Levazım Müdürlüğü ve Hukuk Müşavirliği biriminde görev aldı. 1993 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl şubesine uzman yönetici olarak atandı. Yaklaşık 23 yıl uzman yönetici olarak görev yaptı. 2015 Eylül ayında emekliye ayrıldı.

Anadolu Üniversitesi İktisad Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü lisans ve Anadolu Üniversitesi İlahiyat bölümü ön lisans mezunudur. Orta düzeyde Arapça ve ileri düzeyde Kürtçe ve Zazaca biliyor. Ağırbaş evli ve 6 çocuk babasıdır.

Siyasi hayatıma Adalet ve Kalkınma partisi ile başladı. Bingöl Adalet ve Kalkınma partisi kurucuları arasında yer aldı. HABER MERKEZİ

Liste https://twitter.com/bingolhaberajns/status/1259958951489273862?s=21