Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl’e bağlı Garip köyünde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.  Köy halkının ilgi gösterdiği program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Garip İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlik ses sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ve okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Etkinlikte vahdet ve kardeşlik mesajları veren Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç, Hz Muhammed'in hayatından kesitler anlatarak, Muhammed-i sevdanın bedel istediğinin sahabelerin bu uğurda çektiği sıkıntıları anlattı. 

Müslümanların Hz Muhammed'in hayatını iyi öğrenip hayatlarına aktarması gerektiğini söyleyen Tamaç, "Hz Muhammed bütün insanlığa göndermiştir. Bizler de insan olarak Hz. Muhammed’in hayatını tanımak onun hayatını kendi hayatımıza aktarmak ve onun yolundan yürümek zorundayız. Aksi takdirde sonumuz hüsran ve ziyan olacaktır. Allah muhafaza eylesin. Peygamber efendimiz bu davayı bizlere getirirken çektiği sıkıntıları ne dilimiz anlatır. Ne de vaktimiz vardır. Allah Resulü kurtuluş reçetesi olan Kur’an'ı bize getirirken nice zorluklarla karşılaşmış. Biz Müslümanlara düşen onun çektiği sıkıntılara karşı duyarsız kalmamaktır. Bizlerin de bu davayı omuzlarımıza alıp her tarafa götürmemiz gerekir. Bu dava hepimizin davasıdır. Bizler Allah Resulünün her merhalesini kendi hayatımıza aktarmak zorundayız.” dedi.

İslam yolunda sahabelerin çektiği sıkıntılara da değinen Tamaç, "Efendimiz bu davayı ve ölçüleri bize getirirken nice zorluklara katlanmış. Sahabeler mızraklarla parçalanmış, develere bağlanarak ikiye ayrılmışlar. Onların çektiği bu sıkıntı ve cefa kurtuluş rehberimiz olan Kur’an’ın bize ulaşması içindi. Peki, bizler bu davaya gerektiği gibi icabet edebildik mi? Bizler bu davayı evimizin caddemizin her tarafına götürebildik mi acaba? Efendimizi, Uhud meydanında gezen bir Sümeyra binti Kays gibi sevmeliyiz.  Efendimizin bu kadar eziyet çektiği bu dava için ne yaptık. Onun davasını kendi ailemize anlatabildik mi? Biz seni seviyoruz demek yetmiyor. Bizim onu sevmemiz ancak ona tabii olmamızla mümkündür." İfadelerini kullandı.

Tamaç son olarak, "Muhammedi sevdaya, Muhammedi davaya, Muhammedi bir ruha ve Hz Muhammed’in getirdiği Tevhid davasına sarılmamız lazım. O'nun bize gösterdiği yolla girmemiz lazım.” diye konuştu.  

Program ses sanatçılarının okuduğu ilahilerin ardından yapılan dua ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim