Kesintisiz enerji arzı ve kaliteli elektrik dağıtım hizmeti noktasında bir yandan olası elektrik kesintileri için vardiyalı sistemde 7/24 görev yapan Fırat EDAŞ, diğer yandan da aylık ve yıllık planlar dâhilinde ekipleri ile bakım onarım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Sancak’ta gerekli çalışmaları titizlikle gerçekleştiren Fırat EDAŞ Bingöl İl Müdürlüğü ekipleri; ilçeyi besleyen enerji nakil hatlarının bakımlarını tamamlarken, kış şartlarında hatlarda arızaya neden olabilecek etkenleri ortadan kaldırdı. Ayrıca ilçede kesintilere sebep olan dış unsurlara karşı gerekli önleyici tedbirleri de aldı.

Bu kapsamda Kiğı, Adaklı ve Yayladere ilçelerini besleyen Sancak ana hattı başta olmak üzere; Balıklıçay, Yeşilova, Sudüğünü ve Arıcılar grup hattında rüzgârda dalların temasından kaynaklı kesintilere neden olan ağaçların budama işlemlerini tamamladı. Geçtiğimiz kış aylarında eğrilen ve hasar gören direklerin onarım çalışmalarına devam eden Fırat EDAŞ, ayrıca ihtiyaç duyulan yerlere yeni direkler de dikiyor. Çalışma kapsamında bölgede tespit edilen arızalı sokak aydınlatmaları yanar hale de getirildi.  

Yapılan çalışmaların trafo, pano bakımları, kabinlerin tadilatları ve direk, iletken izolatörlerinin yenilenmesinin yanı sıra dış unsurlara karşı izolasyon çalışmalarını içerdiğini hatırlatan Fırat EDAŞ, Bingöl genelindeki tesislerde genel bakım onarım çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini ifade etti. HABER MERKEZİ