Toplamda 384 kısa filmin yarıştığı festivalin finalistleri belli oldu. Festivalde 32 kısa film yarışacak.

Ünlü yönetmen Tarkan Karlıdağ’ın jüri başkanlığını yaptığı festivalin jüri üyeleri; “Cengiz Bozkurt (oyuncu), Mehlika Çelik ( yapımcı), Ayhan Sonyür ( senarist), Sacit Altun (reklamcı- yapımcı), Veli Çelik ( yönetmen) Süleyman Civliz ( akademisyen - yönetmen)”

Çok sayıda atölye ve söyleşinin yapılacağı festivalde, kısa filmlerin yanısıra daha önce Bingöl'de çekilen Yol, Katırcılar ve Dönüş filmlerinin özel gösterimleri de olacak.

İde Yapım adına açıklama yapan Mehlika Çelik, bu tür festivallerin kültürel iletişim köprüleri olarak hem sinema sektörünü hem de festivalin yapıldığı bölgenin kalkınmasını desteklediğini; sinemanın da bu yy.da hala en etkili iletişim enstrumanlarından biri olarak yerini koruduğunu belirtti. Mehlika Çelik, “sanatın her halinin insanla buluşması estetik bir şölendir, 28 Kasım 2 Aralık tarihleri arasında herkesi sinema şölenimizin parçası olmaya davet ediyoruz” dedi.

Sinema severler festival ile ilgili gelişmeleri http://www.bingolkisafilm.orgadresinden takip edebilirler.

NEDEN KISA FİLM FESTİVALİ?

Bingöl’de, Kala Tepesi'nde güneşin doğuşunu izlemeden, Yolçatı'da kahvaltıda bal-kaymak yemeden, Solhan’da gizemli ‘Yüzen Adaları’ görmeden, tarihi Urartu Yolu üzerinde çağlar ötesine yürümeden, kültürlere ev sahipliği yapmış Zağ mağaraların görmeden, şifalı kaplıcalara girmeden, Soğuk Çeşme'de yemek yemeden Bingöl’ü anlamak zordur. Bütün bu güzellikleri ulusal ve uluslararası tanıtımlarla Türkiye ve dünya insanına açmak, bölgenin gelişimine katkıda bulunacaktır. Bu tür festivaller, dünyanın her yerinde en etkili tanıtım aracıdır. 1. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali, dünyanın en güçlü iletişim araçlarından biri olan sinema sayesinde öncelikle Bingöl’ün ve devamında Türkiye’nin sinema kültürünü tanıtma girişimine katkı sağlamış olacaktır. Festival, digital medya, yazılı ve görsel basın gibi farklı duyuru araçlarının gücünü ve desteğini kullanarak, kültür-sanat ve turizm alanında farkındalık yaratıp bölge ekonomisini canlandırarak dışa açılmasını sağlayacaktır. İşte bu amaçla 1. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali bir bilinirlik ve Bingöl’ü tanıtma projesi olarak ortaya çıkmıştır.

NASIL BİR FESTİVAL?

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 1. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali Türkiye'den ve dünyadan yönetmenlerin kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel kategorilerindeki kısa filmlerini izleyiciyle buluşturacağı uluslararası bir kısa film festivali olacaktır. Türkiye'nin en önemli illerinden biri olan Bingöl'de gerçekleştirilecek festivalde; yerli ve yabancı yönetmenler, dizi ve sinema oyuncuları, yapımcılar ve sinema eleştirmenlerinin katılımının sağlanması hedeflenmektedir. Festival kapsamının içeriğinin genişletilmesi ile uluslararası düzeyde ses getirecek bir organizasyon olması amaçlanmaktadır. Bingöl ilinin tarihi ve kültürel zenginliklerinin de ayrıca tanıtılacağı festivalde; sinema üzerine paneller, görüntü yönetmenliği ve senaryo atölyeleri ile özel seçkilerin yer alacağı filmler, festival kapsamında gösterilecektir.

Editör: TE Bilisim