Bingöl Merkez'e bağlı Gözeler köyünde bulunan ve 143 öğrencinin eğitim gördüğü İMKB Gözeler Haraba İlkokulu ve Ortaokulu okul öncesi öğretmeni, anasınıfını ve okulunu güzelleştirmek için yoğun çaba harcıyor.

Öğrencilerinin daha güzel sınıflarda eğitim almasını isteyen Korkmaz, anasınıfı koridorunda tavanı, zemini, anasınıfının kapısını ve anasınıfının içini Gökkuşağı konseptiyle yeniden dekore edip öğrencilerinin kendilerini özel hissetmeleri için okul idaresiyle el ele verip yoğun bir şekilde çabalayarak öğrencilerinin hayallerine dokunmak ve bir iz bırakmak için çabalıyor; bu kapsamda öğrencilerine “Tatmadığınız Lezzet Kalmasın Projesi geliştirip bu kapsamda öğrencilerine Hindistan cevizi, Avakado, Kestane Şenliği, Elma Şekeri Şenliği, Çiğköfte Partisi, Pizza ve bütün öğrencilerinin doğum gününü pasta alarak doğum günlerini aileleri ile kutluyor.

Ve sosyal sorumluluk olarak sınıfa akvaryum alarak öğrencileri ile balık besliyor, Şehir merkezinde Sinema günü düzenledi, öğrencilerine Bowling oynattı, ebru sanatı yapıyor, çeşitli geziler düzenliyor.

Sınıfını ve koridoru daha da geliştirip boyasını yenileyip daha da eğlenceli hale getirdi, sınıfını komple halı ile kapladı, elektrikli süpürge aldı, masa ve sandalyeleri yeniledi, okuma köşesi, sayılar köşesi, şekiller köşesi, renkler köşesi, mevsimler köşesi, Bugün Ne Yaptık? Köşesi oluşturdu, koridoru eğlenceli hale getirmek için çeşitli desenler ile donattı, okul müzesinin oluşturulmasına ön ayak oldu.

Okul öncesi öğretmeni Korkmaz; “ Anasınıfının öğrencilerinin kendilerini özel hissetmeleri için geçen yıl anasınıfının dışardan duvarını dekore edip boyadık ve öğrencilerimizin minik el izlerini duvara işlemekle başladık, anasınıfının bulunduğu koridorun tavanlarını Gökkuşağı konseptiyle dekore edip boyama çalışması yaptık, okul girişinden itibaren anasınıfına kadar olan koridorda miniklerimizin minik ayak kalıpları ile yön adımları oluşturup aralıklı olarak “Anasınıfımıza Hoş geldiniz” yazıları ile pekiştirip anasınıfımızın kapısını da gökkuşağı konseptine uygun olarak giydirip okul girişinden anasınıfımıza kadar olan yaklaşık 100 metrelik alanda Gökkuşağı konseptiyle öğrencilerimizin severek ve isteyerek kendilerini özel bir ortamda hissederek anasınıfımıza ulaşmalarını sağladık. Öğrencilerimizin daha güzel ortamda eğitim alması için sınıf ortamını da dizayn edip Sınıfın içinde olan köşeler ve sınıf dizaynını yeni baştan düzenleyerek üç boyutlu çalışmalarla pekiştirdik, bu yıl ise daha da geliştirip sadece duvarlar ile sınırlı bırakmadık ve çeşitli programlar oluşturup, öğrencilerime nasıl faydam dokunur şiarı ile yola çıkıp, tatmadıkları lezzet kalmasın, izlemedikleri ve bilmedikleri kalmasın diye her alanda her türlü programlar geliştirip öğrenmeleri ve bilmeleri gerekenleri öğretmeye çalışıyorum, köy çocuklarının şehir çocuklarından hiçbir farkı yok” dedi.

‘ÖĞRETMENLİK, SEVGİ VE ÖZVERİ DEMEK'

Öğretmenliğin özveri ve sevgi isteyen bir meslek olduğunun vurgulayan Müdür Yardımcısı Muhammet Özdemir; “Her meslek sevgi ile yapılır ama öğretmenlikte öğrencine, öğretmeye, mesleğe, okuluna hem de meslektaşlarına derin sevgi duymanız gerek. Biz öğrencilerimizi ve okulumuzu çok seviyoruz. Meslektaşlarımıza sonsuz saygı duyuyoruz. Meslektaşlarımızın iyi güzel ve temiz bir okulda görev yapmasını çocuklarımızın da tertemiz ve her sene yenilenmiş bir okulda sağlıklı ve kaliteli bir eğitim almasını istiyoruz” dedi.

“Sadece anasınıfımız değil okulumuz, Elanur öğretmeni ile hayat buldu” diyen okul müdürü Murat Kılıç ise; ”Eğitim Öğretim Yılı başında okulumuzda göreve başlayan öğretmenimiz Elanur Korkmaz'ın bir yıl gibi kısa bir zaman diliminde oldukça üstün performans sergileyerek gerek sınıfı gerekse okulun diğer birimleri için ders dışında da yaptığı çalışmalarla örnek bir öğretmen profilinin nasıl olması gerektiğini gözler önüne sermiş oldu. İnsan ölür eseri kalır atasözünü öğretmenimiz daha okulumuza adımını attığı ilk günlerde gerçekleştirmeye başlayarak rol model oldu. Çalışkanlığı, üretkenliği, paylaşımcı kişiliği, fedakar gayreti ile okul camiamıza renk kattığı için bu değerli öğretmenime okulum adına teşekkürlerimi sunar, gayretlerinin artarak devam etmesini, mesleğini bu azimle tamamlamasını dilerim.” dedi. Haber merkezi