Yarışma kapsamında Bingöl İl Halk Kütüphanesi’nden 129 kitap alıp okuyan Bingöl TBMM Vakfı Fen Lisesi öğrencisi Cihat Balcı birinci olurken, Kazım Karabekir Ortaokulu Öğrencisi Eren Acar 125 kitap okuyarak ikinci, Cevdet Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Beyza Anacur ise 124 kitap okuyarak üçüncü oldu.

 Yarışmada dereceye giren öğrencileri makamında ağırlayan Vali Yavuz Selim KÖŞGER, öğrencilere hediyelerini verdi. Bilgisayarını Vali Yavuz Selim Köşger’den alan Cihat Balcı’nın sevinci gözlerinden okunurken, bundan sonra hayatında kitaplara daha çok önem vereceğini söyledi.

 Yarışmada ikinci olan Eren Acar’a ve Beyza Anacur’a da tablet hediye eden Vali Köşger: “Kitap okuyan insan daha başarılı oluyor. Bu herkesin kabul ettiği bir gerçek ancak yaşadığımız çağda öğrencilerimiz okul zamanları dışında kitaplarla pek fazla hemhal olmuyor. Amacımız öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak. Bu kapsamda geçen yıl Kütüphanecilik Haftası’nda en çok kitap okuyan öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye edeceğimi belirtmiştim. Cihat kardeşimiz 129 kitap okuyarak birinci, Eren kardeşimiz 125 kitap okuyarak ikinci, Beyza kardeşimiz de 124 kitap okuyarak üçüncü oldu. Neredeyse her 3 günde bir kitap okumuşlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Üzerinde emeği bulunan öğretmenlerini ve ailesini de tebrik ediyorum. Bundan sonra okuma alışkanlıklarının artarak devam etmesini temenni ediyorum.

Çocuklarımızı kitapla buluşturmak için birçok proje gerçekleştiriyoruz. Okullarımızın kitap ihtiyacını karşılamak için gayret ediyoruz. Devlet olarak elimizden gelen desteği öğrencilerimize sağlamaya çalışıyoruz. Ancak bunlar tek başına yeterli değil. Çocuklara kitap okuyun derken, onlara örnek olmamız da gerekir. Öğretmenlerin ve anne-babaların da çocuklar ile birlikte kitap okumaları gerekiyor. Okuyan insan, geleceğe güvenle bakar” dedi.

 Ziyarette öğrencilere, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman ve İl Halk Kütüphanesi personelleri eşlik etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim