Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ dolayısıyla mesaj yayımladı. Ekinci mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tarihteki şanlı yürüyüşümüzün önemli sayfalarından biri olan ve Kurtuluş Savaşı'nı nihayete erdiren ‘30 Ağustos Zaferi'nin 97. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

26 Ağustos 1922’de Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın verdiği emirle başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta “Başkomutanlık Meydan Muharebesi”nin kazanılmasıyla sonuçlanmıştır.

Bu zafer ile Anadolu insanı, ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. / Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!’ diyerek bağımsızlığına olan düşkünlüğünü, topyekûn verdiği onurlu mücadele ile milli birlik ve beraberliğini ve milleti ile bütünleşmiş kahraman ordusunun gücünü tüm dünyaya göstermiştir.

Aziz milletimizin bağımsızlık ve vatan uğruna görülmemiş bir fedakarlık örneği ile yazdığı bu büyük destan, aynı zamanda, milletin hürriyet aşkının, değerlerine inancının, ülkesine bağlılığının, özgür ve güçlü yaşama konusundaki kararlılığının asla yıkılamayacak güçte olduğunun en önemli göstergesi olmuştur.

Mukaddesatımıza göz diken emperyalist güçler, 30 Ağustos günü tarihte eşi görülmemiş bir mukavemet ile karşılaşmış ve hedeflerine ulaşamamıştır. Kurtuluş Savaşımızın zor koşullarında, milletimizin kahramanlığı, askerimizin cesareti ve komutanlarımızın feraset ve basiretleri ile milletimiz yepyeni bir zafere ulaşmıştır.

Tarih ve kültür şuuruna sahip bir millet olarak, emanet aldığımız maddi ve manevi değerleri bizden öncekilere ve bizden sonrakilere karşı bir sorumluluk bilinci ile taşımalı, 2023 hedeflerimiz için her gün bir basamak daha yükselebilmek için büyük bir azim ve gayretle hedefimize odaklanmalı, umudunu bizlere bağlamış tüm mazlumlar ve mağdurlar için mücadele etmeli, iyiliklerin artması ve kötülüklerin azalması için durmadan, dinlenmeden çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla yad ediyor, Bingöllü hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin “30 Ağustos Zafer Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyorum.” dedi. HABER MERKEZİ