Bingöl  Valisi İbrahim Taşyapan, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek okulda yapılan çalışmalar ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Solar Enerji Atölyesi’nin Kurulup İşletim, Bakım ve Onarım Modülünün Hazırlanması Projesi hakkında bilgi aldı.

Proje sonunda okulun elektrik ihtiyacının bir kısmını kendilerinin üreteceklerini ifade eden Beğiç, okula solar enerji atölyesini kazandıracaklarını kaydederek: “Okulumuzda yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili alan açılacak. Halkımız bu konuda bilinçlendirilecek ve nihai hedef Güneş Paneli üretimi yapılacak. Güneş panelleri sayesinde halkımız kendi elektriğini üretip, ilkel yöntemlerden kurutulacak” dedi.

Vali Taşyapan hazırlanan projeyle hem ara elaman yetiştirileceğini, hem de toplumun üretim konusunda bilinçlendirileceğini ifade ederek “Güneş enerjisini, elektik enerjisine çevirecek bu projeyle kendi enerjisini kendi üreten çalışmaların var olması bizleri memnun ediyor ve geleceğe daha bir güvenle bakmamızı sağlıyor. Ayrıca, okullarımızın sadece tüketen değil, üreten okullar olması da son derece önemli. Bilişim Teknolojileri, Metal Teknolojisi, Ahşap Teknolojisi, alanlarında eğitim verilen atölye ve derslikleri gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri´nin önemine değinen Vali Taşyapan, nitelikli elemanların yetişmesinde Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri´nin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti.Ülkemizin her geçen gün gelişen ve üreten bir ülke olduğunu ifade eden Vali Taşyapan, "Ülkemizin gelişmesindeki en büyük sermaye genç nüfusumuzun olmasıdır. Ancak gençlerimizin iyi yetişmeleri ve iyi eğitim almaları geleceğimiz için çok önemlidir. Eğitim kurumlarımızın her geçen gün gelişen teknolojiye ayak uydurmaları ve eğitimlerini bu doğrultuları vermeleri, öğrencilerimizin mesleki eğitimde aldıkları son bilgiler ile gelecekteki meslek yaşantılarına önemli katkılar sağlayacaktır. Bunu gerçekleştirebilmek içinde çok çalışmamız ve dünya da ki mesleki anlamdaki gelişmeleri takip etmemiz gerekmektedir" dedi.

Ziyarette, Vali Taşyapan’a  Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Milli Eğitim Müdür yardımcıları Metin Suna, Yusuf Tokuş ve okul müdürü Abdulselam Beğiç eşlik etti. 

Editör: TE Bilisim