Bingöl Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu ve Bingöl Belediyesi Yeni Mahalle Semt Konağı’nda devam eden ebru kursu gençler tarafından ilgi görüyor.

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa açtığı Ebru Kursu devam ediyor. Daha önce Kültür Merkezi’nde hizmet veren kurs, Bingöl Belediyesi Yeni Mahalle Semt Konağı’na taşındı.

Semt Konağı’nda devam eden ebru kursunda kursiyerler; hem ebru sanatının inceliklerini uygulamalı olarak öğreniyor, hem de boş zamanlarını sanat öğrenerek değerlendirmiş oluyor. 2 ay sürecek kursta kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verilecek.

34 KURSİYER MEB ONAYLI SERTİFİKALARINI ALDI

Ebru sanatını daha geniş kitlelere aktarabilmek için çalışmalar yapan Bingöl Belediyesi, bu alanda genç sanatçıların yetişmesine öncülük görevini yerine getiriyor. Ebru sanatını öğrenmeye çalışan kursiyerler, kurs eğiticisi Kadir Ekici’den öğrendiklerini pratikte de hayata geçirmek için çaba harcıyor. 6 ayı geride bırakılan kursta 34 kursiyer MEB onaylı sertifikalarını aldı. Şuanda 3’sü düzenlenen kursta kursiyerler haftanın 5 günü Yeni Mahalle Semt Konağı’na gelerek, ebru kursunun inceliklerini öğreniyor.

Bingöl Belediyesi Yeni Mahalle Semt Konağı’nda devam eden kursu ziyaret eden Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kültür ve sanatsal aktivitelere devam edeceklerini dile getirdi.

BARAKAZİ EBRU YAPTI

Ebru çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Barakazi, daha sonra istek üzerine ebru yaptı. Başkan Barakazi’nin yaptığı ebru büyük beğeni topladı. Ebrunun güzel bir sanat olduğunu ifade eden Barakazi, ebru sanatının kültür ve sanat tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

SEMT KONAĞI’NI AKTİF HALE GETİRECEĞİZ

Bingöl Belediyesi olarak farklı alanlarda kurs açmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Barakazi, “Belediyemiz vasıflı iş gücünü arttırmak amacıyla kurslar açıyor. Kültürel faaliyetler ve sanatsal aktiviteler kapsamında, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde Yeni Mahalle Semt Konağı’nda ebru sanatı kursumuzu açtık. Kursiyerlerimiz burada inşallah hem boş vakitlerini değerlendirecek, hem de tarihi kültür sanatlarımız içerisinde yer alan Ebru sanatını öğrenecek. Bütün kursiyerlerimize başarılar diliyorum. İlerleyen zamanlarda kültürel ve sanatsal yönden fayda sağlayacak farklı kurslarımızda açılacaktır. Kurslardan para talep edilmediği gibi kurs sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verilecektir Yeni Mahalle Semt Konağı’nı yeni açacağımız kurslarla daha aktif hale getireceğiz. SODES Projesi kapsamında ‘Çalışan Eller Projesi’ ile Gümüş İşlemeciliği, Web Tasarım, Bakır İşlemeciliği ve Doğalgaz Tesisatçılığı alanlarında kurslarımızı açacağız” diye konuştu.

YAPILAN HER ÇALIŞMA ÖZELDİR

Kursta öğreticilik yapan ebrucu Kadir Ekici, ebru sanatının sabır ve hayalleri gerçekleştirme sanatı olduğunu söyleyerek, “Ebru teknesi ebrucu için bir derya sayılır. Ebrucu hayallerini yaşattığı bu deryada, sabırla işlenen desenlerin kağıda geçmesiyle hayallerini gerçekleştirmektedir. Ebru sanatının taklidi mümkün değildir. Bu anlamda yapılan her çalışma özeldir. Ebrucu bir yaşam boyunca sürekli kendisiyle hesaplaşmaktadır. Daha iyisine ulaşmak arzusuyla ustasından edindiği sanat ahlakıyla yoluna devam etmektedir. Ebru sanatına sahip çıkılmakla aslında geçmişine, değerlerine, kültürüne sahip çıkmış oluyor. Çünkü bizler sadece sanatı yaşatmakla kalmıyoruz. Kursiyerlerimize sanatın yanı sıra temel değerlerimizi de aktarmış oluyoruz” dedi.

BAŞKANA TEŞEKKÜR

Amaçlarının Bingöl’de kültürel ve sanatsal aktivitelerin gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Ekici, “Bingöl’de ebru sanatına ilgi duyanların sayılarının çoğunlukta olması güzel bir şey.  2 ay sürecek ebru kursumuz sonunda kursiyerlerimize MEB onaylı sertifikalarını vereceğiz.  Katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim