Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 7 Nisan gecesi idrak edilecek olan ‘Berat Kandili’ ile ilgili bir mesaj yayımladı. Vali kadir Ekinci mesajından şu ifadelere yer verdi;

Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine ulaşma yolunda önemli bir fırsat olan Berat Kandili'ne ulaşmış olmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Ramazan ayının müjdesi olan bu günlerimiz bizlere, Alemlerin Rabbi olan Allah’a kulluk bilincimizi tazelemeyi ve mü’min sorumluluğuyla hayatı yeniden düzenlemeyi hatırlatır ve öğretir.

Ahlak ve iyilik, adalet ve erdem eylemleri ile bütünleşen her salim kalp bu hatırlatıcı değerler üzerinden zamana ve mekana tanıklığını günceller.

Bu maneviyat iklimi, yaptıklarımız ve yapacaklarımız için, ‘hesaba çekilmeden önce nefsimizi hesaba çekme’ imkanı verir.

Zamana ışık misali düşen bu geceler, modern çeldiricilerin ve zamanı kokutanların fitnesine karşı imanlarımızı tazelemeyi, salih ameller ile duruşumuzu sağlamlaştırmayı, hakkı ve sabrı tavsiyeleşerek ömürlerimizi bereketlendirmeyi gerektirir. 

Bu vesileyle; sevgi, kardeşlik ve barış duygularının içten hissedildiği müstesna gecelerimizden olan Berat Kandili’nde Yüce Rabbimizden bizleri affetmesini dilemeli, İslam âleminin ve tüm Dünya’nın huzuru için dua etmeliyiz.

Rabbimizin sonsuz af ve merhametine sığınarak; kendimizi her türlü haksızlık, adaletsizlik, kin, nefret ve intikam duygularından arındırmalı, unuttuğumuz değerlerimize dönmeli, bağışlama ve bağışlanma duygularımızı güçlendirmeli, dargınlıkları gidermeli, kırdığımız kalpleri yeniden onarmalıyız.

Koronavirüsle mücadele kapsamında zor bir süreçten geçiyoruz. Bu illetin önlenmesi amacıyla mesai mefhumuna takılmadan fedakarca çalışan kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki personelimize, gönüllülük esası ile çalışan sivil toplum kuruluşlarındaki arkadaşlarımıza ve kurallara uyarak evinde kalan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devlet-millet el ele aldığımız önlemlerle bu zorlu sınavı en az hasarla atlatacağız inşallah.  

Bu duygu ve düşüncelerle Bingöllü hemşehrilerimizin, ülkemizin ve tüm İslam Alemi’nin ‘Berat Kandili'ni tebrik ediyor; ‘sağlık, huzur, rahmet ve bereket’te buluşmayı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum." dedi. Haber Merkezi