Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, 45 günde 358 ailenin doğum yardımı için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray 15 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlanan doğum yardımı uygulamasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Burtaşkıray, uygulamayla doğan birinci çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü çocuk için ise 600 lira tutarında doğum yardımı yapılacağını söyledi.

Doğum yardımının, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen doğumlar için verileceğini dile getiren Burtaşkıray, “Bu tarihten önce doğan çocuklar bu yardımdan yararlanamayacak, ancak yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılacak" dedi.

Doğum yardımının annenin sağ olması durumunda PTT üzerinden anneye yapılacağını, aksi takdirde babaya yapılacağını dile getiren Burtaşkıray, "Vatandaşlarımız il müdürlüğümüze direk olarak başvuruda bulunabilecekleri gibi ilimizde Sosyal Hizmet Merkezi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na da başvuruda bulunabilirler. Ayrıca bunun yanı sıra ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapabilecektir. Başvuru için herhangi bir zaman sınırlaması ve hak kaybı olmamakla beraber, vatandaşlarımız detaylı bilgi almak için Bakanlığımızın ücretsiz bilgi hattı olan 144 ve 183 numaralı telefon numaralarını arayabilirler veya il müdürlüğümüzü arayıp bilgi isteyebilirler" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim