Bingöl Defterdarlığı ve Bingöl Belediyesi, torba yasa kapsamında birikmiş vergi borçlarının ödenmesi hususunda vatandaşlara tanınan ek sürenin bugün sona erdiğini belirtti. Kurumlar, yaptıkları yazılı açıklamayla vatandaşlara mağdur olmamaları için uyarıda bulundu.

Bingöl Defterdarlığı, yaptığı yazılı açıklamada 6552 sayılı torba yasa gereği 3 bin 904 kişinin 42 milyon lira borcunu yapılandırdıklarını belirterek, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik Bakanlar Kurulu’nun aldığı uzatma kararının bugün son bulacağı uyarısında bulundu. Yılmaz, "6552 sayılı Torba Yasa ile çıkarılan borçların yapılandırılmasına ilişkin bu hükümden faydalanmak üzere bugüne kadar il genelinde 3 bin 904 başvuru olmuş bu başvuruların 3 bin 105 adedi vergi dairesi müdürlüğümüz mükelleflerince yapılmıştır. Yapılandırma talep edilen borç tutarı ise 42 milyon Türk Lirası civarında bulunmaktadır. Yapılandırmada tanınan ek süre bugün sona eriyor. Mükelleflerimizin mutlaka borçlarını yapılandırmaları menfaatlerine olacaktır. Sürenin yeniden uzatılması mümkün olmayabilir. Mükelleflerin bugün mesai bitimine kadar bizzat vergi dairesi müdürlüklerine ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresinden müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi.

Ek Süre Bugün Sona Eriyor

Konuyla ilgili Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 30 Nisan 2014 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmeyen su bedeli, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi gibi alacaklarını ödemeyen vatandaşların bugün mesai bitimine kadar yazılı dilekçe ile Bingöl Belediyesi’ne müracaatta bulunulması istendi.

Açıklamada, belirtilen süre içerisinde borç yapılandırma amacıyla Bingöl Belediyesi’ne başvurulmaması halinde borçlular hakkında icra takibinin yapılacağı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim